Calzone med ost, skinke og tomat
Av: 
Type oppskrift: Bakervare
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
Serveringer: 3
 
Ingredienser
  • 1 Sjalottløk
  • 2-3 hvitløksbåter
  • Olje til steking
  • Valgfri grønnsak, f.eks tomat og spinat. (Jeg bruker ikke dette på videoen)
  • Revet ost
  • Skinke/kalkun
  • Deig:
  • 150 gram mel (jeg bruker hvetemel i videoen)
  • 150 gram sammalt hvete
  • Halv pakke tørrgjær
  • 1½ til 2 dl vann (lunkent hvis lite elting, se notat)
  • 1-2 ss olivenolje
  • ½ ts salt
  • Valgfritt krydder (f.eks gurkemeie, timian, chili, paprika)
  • VALGFRITT: Surdeig
  • Du kan droppe gjær, og heller bruke surdeig. Tilsett da 1-2 ss surdeig i blandingen, og la den stå over natten. Kjevle ut på vanlig måte.
Instruksjoner
Slik lager du calzone:
  1. Deigen først: Bland alt det tørre i en eltemaskin.
  2. Tilsett vann og olje og elt i ca 10 minutter.
  3. Sett deigen til heving. Dekk til med plast. Se video.
  4. Fyll:
  5. Mens deigen hever, kutt opp løken. Stek denne i olje i noen minutter. Tilsett gjerne spinat og tomat om du ønsker det. Tilsett salt og pepper.
  6. Kjevle ut deigen til små runde former. Se video.
  7. Legg på skinke, ost og det du har stekt i pannen på den ene halvdelen.
  8. Brett den andre halvdelen over. Se video
  9. Stekes midt i ovnen på 250 grader i 15-20 minutter. Skorpen skal være gyllen.
Notat
Hvis du skal elte deigen lenge (10-15 min) i eltemaskin, så trenger ikke vannet være lunkent. Friksjon i maskinen gjør at deigen blir varm og da kan det være uheldig om vannet er for varmt fra starten.
Recipe by Matbok.no at http://www.matbok.no/calzone-med-ost-skinke-og-tomat/