Linsesalsa
Av: 
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
  • 1 pk røde linser
  • 2 dl grønnsakskraft/-buljong
  • 1 ss koriander
  • ½ ts chilikrydder
  • 2 ss persille
  • Litt salt og pepper
  • ½ rødløk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2 tomater
Instruksjoner
  1. Skyll av linsene i et dørslag
  2. Ha de opp i en kasserolle sammen med 2 dl grønnsakskraft/-buljong
  3. Hiv opp i koriander, chilikrydder og persille
  4. Skru på svak til middels varme og la det hele småputre uten lokk i 20-25 minutt
  5. Smak til med litt salt og pepper mens linseblandingen står og småputrer. Noen grønnsakskrafter/-buljonger er ferdig saltet og pepret. Da må du være forsiktig her. For mye salt og pepper er ikke godt.
  6. Skjær opp rødløk og tomat i små terninger
  7. Kutt opp hvitløken så smått du greier/gidder
  8. Når blandingen har stått i 20-25 minutt, så heller du av vannet gjennom et dørslag, og blander linseblandingen sammen med grønnsakene.
Næringsinnhold
Serveringsstørrelse: Ca 500 g Kalorier: 67 kcal pr 100 g. Fett: 0,9 % Mettet fett: 0,1 % Karbohydrater: 9,9 % Sukker: 2,5 % Fiber: 4 % Protein: 3,8 %
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/linsesalsa/