Grove rundstykker med frø
Av: 
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
  • 600 g sammalt hvetemel
  • 300 g hvetemel
  • 200 g sammalt rug
  • 100 g havregryn
  • 100 g havrekli
  • 75 g hvetekli
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g solsikkekjerner
  • 50 g linfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 100 g valnøtter, knust
  • 100 g mandler, knust
  • 25 g salt
  • 25 g sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 150 g gulrot, raspet
  • 6 egg
  • 1 ss maltekstrakt
  • 8 dl vann (ca.)
Instruksjoner
  1. Bland alt av mel og frø i en bakebolle.
  2. Knus mandler og nøtter. Jeg bruker en foodprosessor eller blender til denne jobben.
  3. Bland så nøtter og mandler med resten.
  4. Ha i salt og sukker og start eltemaskina mens du rasper gulrota og pisker eggene lett.
  5. Ha gjær i. Bland litt før du har gulrota og eggene i og blander videre.
  6. Til slutt tar du i maltekstrakt og vann og blander. Begynn med 7,5 dl vann, og la maskina gå litt før du ev. sper på med mer vann.
  7. La den stå og elte seg i ca 15 minutt på laveste hastighet, men kjør gjerne opp hastigheta litt på slutten for å få knadd den skikkelig og for å få inn nok varme til heveprosessen.
  8. La deiga stå til heving i 2-3 timer under et lokk eller dekket med plast.
  9. Lag til 3 langpanner med bakepapir i bunn.
  10. Del deiga i 3 emner.
  11. Ta det første emnet og kjevle det ut til en firkant som passer langpanna. Pass på å det jevnt og fint, og nok deig ut i hjørnene. Det er ikke uvanlig at det blir mest på midten og litt glissent ute i hjørnene, men det går fint an å gjøre noe med det.
  12. La de stå til heving i 1-2 timer (her må du se det litt an og vurdere selv hva som er lenge nok)
  13. Stekes på 200 grader i 18-20 minutt.
  14. Del de opp i 2x5 ruter (eller noe annet hvis du vil ha en annen størrelse).
Næringsinnhold
Kalorier: 242 kcal pr 100 g Fett: 10,0 % Mettet fett: 1,4 % Karbohydrater: 26,9 % Sukker: 1,9 % Fiber: 6,9 % Protein: 9,6 %
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/grove-rundstykker-med-fro/