Knus mandler og nøtter. Jeg bruker en foodprosessor eller blender til denne jobben.
Bland så nøtter og mandler med resten.
Ha i salt og sukker og start eltemaskina mens du rasper gulrota og pisker eggene lett.
Ha gjær i. Bland litt før du har gulrota og eggene i og blander videre.
Til slutt tar du i maltekstrakt og vann og blander. Begynn med 7,5 dl vann, og la maskina gå litt før du ev. sper på med mer vann.
La den stå og elte seg i ca 15 minutt på laveste hastighet, men kjør gjerne opp hastigheta litt på slutten for å få knadd den skikkelig og for å få inn nok varme til heveprosessen.
La deiga stå til heving i 2-3 timer under et lokk eller dekket med plast.
Lag til 3 langpanner med bakepapir i bunn.
Del deiga i 3 emner.
Ta det første emnet og kjevle det ut til en firkant som passer langpanna. Pass på å det jevnt og fint, og nok deig ut i hjørnene. Det er ikke uvanlig at det blir mest på midten og litt glissent ute i hjørnene, men det går fint an å gjøre noe med det.
La de stå til heving i 1-2 timer (her må du se det litt an og vurdere selv hva som er lenge nok)
Stekes på 200 grader i 18-20 minutt.
Del de opp i 2x5 ruter (eller noe annet hvis du vil ha en annen størrelse).