Grov pizzabunn av surdeig (uten gjær)
Av: 
Type oppskrift: Pizzabunn
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
Serveringer: 3
 
Denne er laget på surdeig. Holder til én pizza.
Ingredienser
  • 2 ss surdeig
  • 50 gram hvetemel
  • 150 gram sammalt hvete
  • 50 gram spelt
  • 50 gram sammalt rug (totalt er det ca 300 gram mel. Ønsker du finere deig, så kan du bruke mer hvetemel, og mindre rug og sammalt hvete).
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • Krydder etter ønske (pepper, chili, gurkemeie, spisskummen osv.)
  • ca 2 dl vann
Instruksjoner
Har du eltemaskin, så putt alt i den:
  1. Bland først surdeig med vann, slik at det blir som en saus.
  2. Legg i resten av tørrvarene.
  3. Legg i vann, litt og litt. Deigen skal være litt fuktig, men ikke klissete (ikke sikkert du trenger 2 dl vann. Det kommer an på hvilken melsort du bruker).
  4. Elt i ca 10-15 minutter.
  5. La stå tildekt på kjøkkenbenken over natten (alt fra 10-20 timer). Du vil etter hvert se at deigen begynner å boble litt. Det er et godt tegn.
  6. Kjevle ut deigen.
  7. Legg på eventuelt fyll, ost osv.
  8. Stekes i ca 10-12 minutter på 250 grader.
Notat
Vil du ha en finere (lysere) deig, så øk mengden hvetemel, og reduser mengden av sammalt hvete og rug.
Recipe by Matbok.no at http://www.matbok.no/grov-pizzabunn-av-surdeig/