Hjemmelaget fiskegrateng
Av:
Vegard
Type oppskrift:
Middag
Forberedelse:
30 Minutter
Koke-/steketid:
25 Minutter
Total tid:
55 Minutter
Serveringer:
4
Ingredienser
500 gram fisk
1 løk
1 sjalottløk
2-3 fedd hvitløk
½ liter melk eller matfløte
50 gram smør
50 gram mel (f.eks spelt)
1-2 store søtpoteter (eller annen potet)
4 eggehviter (eller 3 store)
50-100 gram revet ost (legges på toppen underveis)
Salt og kajennepepper
Instruksjoner
Skjær potetene i små biter, og kok i ca 15 minutter.
Kok opp melk/fløte, og legg i fisken. La småkoke/putre i 2-3 minutter.
Mens du koker, smør en ildfast form med smør.
Sil av melken i en annen kjele.
Riv opp fisken i små biter.
Fres løken i en tom kjele med smør.
Etter 1 minutt, tilsett mel og så melk. Visp godt.
Smak til med kajenne og salt.
Tilsett potet, fisk og resten av smøret, og sett på lav/middels varme.
Stivpisk 4 eggehviter.
Vend stivpisket eggehviter inn i resten av blandingen.
Hell alt over i en smurt form.
Stekes på 180 grader i ca 25 minutter.
Når det er 10 minutter igjen, legg på ost på toppen.
Notat
Oppskriften er basert på Hellstrøms fiskegrateng.
Recipe by
Matbok.no
at https://www.matbok.no/hjemmelaget-fiskegrateng/
3.2.2265