Hjemmelaget potetmos
Av: 
Type oppskrift: Tilbehør til middag
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
Serveringer: 2
 
Ingredienser
  • 500 gram poteter (f.eks mandelpotet)
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • Salt og pepper
  • Hakket gressløk/kruspersille
Instruksjoner
  1. Skrell potetene og skjær dem i små biter (reduserer koketiden når bitene er små).
  2. Kok dem helt møre og bløte i vann (små biter tar under 15 minutter).
  3. Hell av vannet og la potetene ligge i kjelen i ca 1 minutt.
  4. Mos motetene med en potetstapper (eller en knivmaskin om du har det på kjøkkenet).
  5. Hell på fløte og smør.
  6. Tilsett salt og pepper etter behov.
  7. Finhakk gressløk/kruspersille og bland inn.
Notat
Bruker du søtpotet, så får du en herlig oransje stappe. Smaken blir også litt annerledes pga sødmen i søtpotet.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/hjemmelaget-potetmos/