Hjemmelaget potetmos
Av: Vegard
Type oppskrift: Tilbehør til middag
Forberedelse:
Koke-/steketid:
Total tid:
Serveringer: 2
- 500 gram poteter (f.eks mandelpotet)
- 1 dl matfløte
- 2 ss smør
- Salt og pepper
- Hakket gressløk/kruspersille
- Skrell potetene og skjær dem i små biter (reduserer koketiden når bitene er små).
- Kok dem helt møre og bløte i vann (små biter tar under 15 minutter).
- Hell av vannet og la potetene ligge i kjelen i ca 1 minutt.
- Mos motetene med en potetstapper (eller en knivmaskin om du har det på kjøkkenet).
- Hell på fløte og smør.
- Tilsett salt og pepper etter behov.
- Finhakk gressløk/kruspersille og bland inn.
Bruker du søtpotet, så får du en herlig oransje stappe. Smaken blir også litt annerledes pga sødmen i søtpotet.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/hjemmelaget-potetmos/
3.2.2310