Grov pizzabunn (med tørrgjær)
Av: 
Type oppskrift: Pizza
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
Serveringer: 3
 
Holder til én pizza. Huskeregel: ca 300 gram mel pr pizza.
Ingredienser
  • 75 gram hvetemel
  • 125 gram sammalt hvete
  • 50 g havregryn/mel
  • 50 gram rug eller bygg
  • 1 ts salt
  • ⅓ pakke tørrgjær (bruk gjerne pizzagjær)
  • Krydder (f.eks chili, pepper og spisskummen)
  • Vann, ca 2-3 dl, lunkent
Instruksjoner
  1. Bland halvparten av det tørre i en bolle.
  2. Tilsett halvparten av vannet. Bland godt sammen.
  3. Tilsett resten av det tørre og resten av vannet. Bland først godt med en sleiv.
  4. Når deigen begynner å bli litt fast, så knar du videre med hendene.
  5. Ta etter hvert deigen ut av bollen, og kna og elt videre på kjøkkenbenken. Jobb med deigen i et par minutter til den er fin og fast.
  6. Deigen skal ikke være klissete. Tilsett eventuelt mer mel.
  7. Legg deigen tilbake i bollen, og kle med plastfolie. Sett bollen i vasken, og fyll opp noen cm med litt varmt vann i vasken slik at bollen varmes litt opp.
  8. La heve i minst 40 minutter.
  9. Kjevles ut på benken, og fylles med det du måtte ønske.
  10. Stekes på 250 grader, midt i ovnen, 11-12 minutter.
Notat
Du kan bruke ½ pakke gjær. Faren er at det KAN bli litt gjærsmak på deigen (stort sett ikke noe problem). Fordelen er at den hever litt mer. Dette må du prøve selv.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/grov-pizzabunn-med-krydder-og-torrgjaer/