Gulrotkake med nøtter og cottage cheese
Av: 
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
KAKE:
  • 6 egg
  • 100 g sukker
  • 170 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g valnøtter
  • 100 g mandler
  • 150 g smeltet smør
  • 200 g cottage cheese
  • 600 g revne gulrøtter
KREM OG TOPPING:
  • 250 g (2 pk.) kremost naturell
  • 80 g smør (mykt)
  • 125 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g cottage cheese
  • 100 g valnøtter
Instruksjoner
  1. Bland sukker og egg til eggedosis.
  2. Finhakk 100 g av valnøttene og mandlene i en blender (el. lign.).
  3. Bland alt det tørre sammen i en egen bolle, inkludert nøttene og mandlene.
  4. Bland så det tørre sammen med eggedosisen.
  5. Sett smøret til smelting
  6. Mens du venter på smøret, bland inn cottage cheese.
  7. Bland så inn smøret når det er flytende.
  8. Skrell gulrøttene, riv de og bland de inn i røra
  9. Finn fram ei kakeform (jeg bruker ei på 24 cm) og smør denne eller legg bakepapir i den. Hell så røra opp i.
  10. Stek kaka på nederste rille ved 175 grader i 45-55 minutt.
  11. I god tid før du lager kremosten, må smøret stå ute slikt at det blir mykt.
  12. Bland sammen kremost, smør, melis, vaniljesukker og cottage cheese. Sett dette kjølig mens du venter på at kaka blir helt kald.
  13. Når kaka er helt kald, så deler du den på langs. Smør om lag ¼ til ⅓ av kremen utover midten av kaken, og legg kakedelene sammen igjen. Smør resten av kremen på toppen og på sidene.
  14. Pynt kaken med valnøtter.
Næringsinnhold
Kalorier: 283 pr 100 g. Fett: 19,9 % Mettet fett: 6,7 % Karbohydrater: 18,3 % Sukker: 11,7 % Fiber: 2,2 % Protein: 7,1 %
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/gulrotkake/