Brokkoli med hvit saus
Av:
Ørjan
Forberedelse:
20 Minutter
Koke-/steketid:
20 Minutter
Total tid:
40 Minutter
Ingredienser
1 kg brokkoli
4 tomater
100 g mandler
2 ss olje
1 liten løk
30 g hvetemel
5 dl h-melk
salt
olje til smøring
Instruksjoner
Vask tomatene og brokkolien og del i biter
Kok brokkolien i lettsaltet vann i 3 minutter (pass på tiden!)
Finhakk mandlene i en foodprosessor (el. lign.)
Smør en ildfast form med olje og legg i brokkoli og tomater. Stek i 10 minutter ved 180 'C mens du begynner på den hvite sausen.
Stek hakket løk i en stekepanne/kasserolle til den er gyllen.
Ta pannen av platen og tilsett melet. Bland mel og løk.
Sett pannen tilbake på platen, og tilsett melk under konstant omrøring. Hell i litt og litt melk.
Tilsett salt og la det småputre i ca 5 minutter under jevnlig omrøring.
Når forma i ovnen har stått i 10 minutt, tar du den ut og heller den hvite sausen over. Dryss mandlene over til slutt.
Sett forma inn i ovnen igjen, og stek videre på 180 grader i 10 minutt.
Næringsinnhold
Kalorier:
69 kcal pr 100 g.
Fett:
4,2 %
Mettet fett:
0,6 %
Karbohydrater:
3,9 %
Sukker:
2,7 %
Fiber:
2,6 %
Protein:
3,9 %
Recipe by
Matbok.no
at https://www.matbok.no/brokkoli-og-tomat-med-hvit-saus/
3.2.2708