Hjemmelaget vaniljesaus
Av:
Ørjan
Forberedelse:
5 Minutter
Koke-/steketid:
10 Minutter
Total tid:
15 Minutter
Ingredienser
5 dl h-melk
2 egg
15 g. maizena
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Instruksjoner
Bland melk, egg, maizena og sukker i en kasserolle
Kok opp på middels+ varme under kontinuerlig omrøring. Bruk visp.
Når du ser de første kokeboblene, så tar du kasserollen av platen og over i et vannbad.
Når den er ferdig avkjølt, så blander du inn vaniljesukkeret.
Oppbevares i kjøleskap.
Næringsinnhold
Serveringsstørrelse:
6 dl
Kalorier:
95 kcal pr 100 g.
Fett:
4,5 %
Mettet fett:
2,3 %
Karbohydrater:
9,1 %
Sukker:
7,1 %
Protein:
4,6 %
Recipe by
Matbok.no
at https://www.matbok.no/hjemmelaget-vaniljesaus/
3.2.2124