Hjemmelaget kefir
 
Ingredienser
  • 1 liter melk (helst upasteurisert, kjøpes fra en lokal bonde)
  • 2 ss kefirkorn
  • 1 literglass med lokk
Instruksjoner
  1. Legg kefirkorn i et glass.
  2. Tilsett melk.
  3. Legg på lokk og la stå i 1-2 døgn i et mørkt skap på kjøkkenet (romtemperatur).
  4. Etter 1-2 døgn, så blir kefirkornene liggende på toppen av glasset. Fisk de ut med rene hender, skru på lokket og sett ferdig kefir i kjøleskap, klar til å drikkes.
  5. Kefirkornene du nettopp har fisket ut, kan du på nytt legge i et annet glass, og tilsette melk. Start forfra med prosessen.
Notat
Legg merke til at kefirkorn formerer seg hver gang du lager kefir. Derfor vil du på sikt enda opp med veldig mye kefirkorn. Enten kan du gi de bort, eller du kan lage mer kefir om gangen.

Kefirkorn trenger melk for å overleve. Vil du ha en pause fra å lage kefir, så kan du legge kefirkornene i litt melk, og sette glasset i kjøleskapet. Der kan de mates med ny melk hver uke, helt til du er klar til å lage mer kefir. Da tar du den ut, fisker opp kornene og starter prosessen fra punkt 1.
Recipe by Matbok.no at http://www.matbok.no/hjemmelaget-kefir/