Hjemmelaget leverpostei (lammelever)
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
Hvitsaus
  • 40 gram smør
  • 1 ss hvetemel (eller potetmel)
  • 2 dl melk
Resten
  • 600 gram lammelever
  • 1 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 brødskive
  • 2 egg
  • 2 ss kraft (eller ansjonslake)
  • 2 ts salt (mineralsalt)
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts nellik
Instruksjoner
Hvitsaus
  1. Smelt smøret, pisk inn melet, og spe ut med melk til en tykk saus. Sett til siden.
Resten
  1. Stekovnen settes på 170 grader.
  2. Sett inn en stor form med vann i nest nederste rille (dette er vannbadet).
  3. Smør en brødform med smør.
  4. Skjær opp lever i passe biter på rundt 3-4 cm.
  5. Skjær løk og hvitløk i mindre biter.
  6. Riv brødskivene i stykker.
  7. Kjør dette gjennom kjøttkverna på en kjøkkenmaskin eller gjennom kvivbladene på en hurtig kjøkkenmaskin om du ikke har kjøttkvern.
  8. Rør så inn eggene i farsen, et av gangen.
  9. Rør inn krydder og kraft og til slutt hvitsausen.
  10. Legg farsen over i brødformen (ha litt klarning på toppen slik at det ikke renner over når det hever).
  11. Sett i ovnen på 170 grader i ca 65-75 minutter.
  12. Etter steking, så avkjøles posteien, før den eventuelt legges i mindre beger. Dette kan fryses.
Recipe by Matbok.no at http://www.matbok.no/hjemmelaget-leverpostei/