4-5 skiver med ost (beregn 1 skive pr 2 skiver med aubergine)
8-10 tynne skiver med tomat (beregn 2 skiver pr 2 skiver med aubergine)
40 g (2 ss) sammalt hvetemel
20 g brødrasp
1 hvitløksfedd
1 ts gurkemeie
½ ts salt
¼ ts pepper
3-4 ss olje til steking
Instruksjoner
Skjær auberginen i skiver og legg dem i saltet vann. Da fjernes eventuell bitter smak
Finhakk hvitløken
Bland sammalt hvete, brødrasp og hvitløk. Krydre med gurkemeie, salt og pepper
Skjær opp osteskivene og tomatskivene
Hiv litt olje i ei stekepanne, og skru på middels+ varme (her må du nesten prøve deg litt fram)
Tøm ut vannet fra auberginene, og legg de to og to sammen med ei osteskive og to tomatskiver i mellom
Dypp auberginene i paneringen og stek i stekepanna. Husk å snu de før de svir seg. Med god guffe på stekepanna, så tar det normalt ikke mer enn 2-3 minutt på hver side før de er klar
Notat
Ved beregning av næringsinnholdet er det brukt hvitost med 27 % fett, samt en aubergine på 350 gram.