Ovnsbakte tomater passer perfekt til kjøtt, fisk eller på brødskiva som tilbehør.
Ovnsbakte tomater lages på kort tid. Du trenger i grunn bare en kniv, en skjærefjøl og en ildfast form. Legg på olje, krydder og hvitløk, og du er nesten ferdig. Det eneste som tar tid er ventingen. Personlig så liker jeg de best når de får stått lenge (minst 2 timer) på lav varme (rundt 130 grader). Du kan nok lage de på høyere varme og kortere tid, men dette må du nesten eksperimentere med selv.
Husk at du også kan bruke cherrytomater i stedet for vanlige tomater. Du kan da se etter 1 time hvordan de ser ut. Er du fornøyd så tar du de ut, hvis ikke så sjekker du hvert 20. minutt til du er fornøyd.
Under finner du oppskrift på ovnsbakte tomater med hvitløk.
Ovnsbakte tomater med hvitløk
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Passer utmerket til fisk og kjøtt.
Ingredienser
- 3 tomater
- 3 fedd hvitløk
- olivenolje
- timian
- salt
- pepper
Instruksjoner
- Smør en ildfast form med litt olivenolje.
- Del tomater i to og legg snittflaten ned i oljen og så snur de med snittflaten opp rett etterpå (slik at oljen kommer på toppen også).
- Dryss hakket hvitløk over.
- Tilsett timian, salt og pepper.
- Settes midt i ovnen på 130 grader i ca 2½ time.