• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
    • Kontakt
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Google+
    • Twitter
  • Arkiv

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Ovnsbakte tomater med hvitløk

21. februar 2015

Ovnsbakte tomater passer perfekt til kjøtt, fisk eller på brødskiva som tilbehør.

Ovnsbakte tomater blir hyppig lagd her i hjemmet. Hvorfor? Fordi det er både sunt og veldig godt. Det blir ekstra godt når man legger på litt hvitløk på toppen. Dette gir en herlig smak sammen med tomater som er langtidsvarmet sammen med olje og krydder.

Ovnsbakte tomater lages på kort tid. Du trenger i grunn bare en kniv, en skjærefjøl og en ildfast form. Legg på olje, krydder og hvitløk, og du er nesten ferdig. Det eneste som tar tid er ventingen. Personlig så liker jeg de best når de får stått lenge (minst 2 timer) på lav varme (rundt 130 grader). Du kan nok lage de på høyere varme og kortere tid, men dette må du nesten eksperimentere med selv.

Husk at du også kan bruke cherrytomater i stedet for vanlige tomater. Du kan da se etter 1 time hvordan de ser ut. Er du fornøyd så tar du de ut, hvis ikke så sjekker du hvert 20. minutt til du er fornøyd.

Under finner du oppskrift på ovnsbakte tomater med hvitløk.


Ovnsbakte tomater med hvitløk
 
Print
Forberedelse
10 Minutter
Koke-/steketid
2 Timer 30 Minutter
Total tid
2 Timer 40 Minutter
 
Passer utmerket til fisk og kjøtt.
Ingredienser
  • 3 tomater
  • 3 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • timian
  • salt
  • pepper
Instruksjoner
  1. Smør en ildfast form med litt olivenolje.
  2. Del tomater i to og legg snittflaten ned i oljen og så snur de med snittflaten opp rett etterpå (slik at oljen kommer på toppen også).
  3. Dryss hakket hvitløk over.
  4. Tilsett timian, salt og pepper.
  5. Settes midt i ovnen på 130 grader i ca 2½ time.
3.2.2925

Se også:

Ovnsbakte grønnsakerOvnsbakte grønnsaker LinsesalsaLinsesalsa potetsalat med rømmePotetsalat med rømme

Filed Under: Frokost og lunsj, Småretter, Tilbehør

Populære oppskrifter

  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Kopirett © 2019 matbok.no - Log in