Gelé uten sukker er ikke vanlig å se. Det er likevel veldig lett å lage.
Før du begynner, så bør du ha skikkelig gelatin i hus. Jeg anbefaler den du får kjøpt hos Tidsporten, da jeg har lang og god erfaring med denne.
Fremgansmåten er veldig enkel; du blander ut gelatin i varmt vann, tilsetter dette i resten av ingrediensene, og mikser godt i blender. La dette kjøle seg ned i kjøleskap, og du har en ferdig gelé. Da har du ingen unnskyldning for å ikke klare å lage hjemmelaget gelé.
Hvis du ønsker, så kan du selvsagt tilsett søtning av noe slag. Det kan være yaconsirup, uraffinert sukker, lønnesirup, honning m.m.
Under finner du oppskrift på hjemmelaget sunn gelé uten sukker. Først en video som viser fremgangsmåten, og så en detaljert oppskrift. Lykke til!
- 1,3 liter vann
- 3 ss gelatin
- ½ pose frosne bær (ca 150 - 200 gram)
- 1-2 ss kokosolje, smeltet
- søtning hvis nødvendig, f.eks lønnesirup, yaconsirup eller uraffinert sukker
- Varm opp 3 dl med vann, og tilsett gelatin. Ikke kok.
- I en blender, legg i frosne bær, kokosolje, (søtning) og resten av vannet (1 liter)
- Når gelatinet er oppløst i 3 dl vann, hell dette over i blenderen.
- Miks godt sammen.
- Tøm raskt over på glass (sil gjennom en sil om du ikke ønsker frø o.l fra bærene) og sett i kjøleskap.
- Kan spises når det blir stivt, eller drikkes med en gang. Stivner stort sett i løpet av 1 time.