Hjemmelagde tortillalefser
Av: Vegard
Type oppskrift: Bakervare
Serveringer: 3-4
- 4 dl hvetemel
- 2 dl sammalt hvetemel
- 2 dl rugmel
- 1 ts bakepulver
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 2-3 dl vann
FYLL: - Kesam
- Kalkunpålegg
- Spinat, fersk
- Bland mel, bakepulver og salt.
- Tilsett olje og vann (se an mengde vann før du tar i alt. Start med 2 dl, så legger du til mer etter behov).
- Bland sammen enten for hånd, eller med en eltemaskin.
- Del deigen i ca 10 deler (dette kommer an på hvor stor du vil ha de)
- Kjevle ut delene til runde tortillalefser. Du må kjevle TYNT.
- Stekes på takke i ca 30 sekunder pr side. Du må prøve deg frem for å se hva som fungerer. Steketiden avhenger også av tykkelsen på lefsene.
- Smør først på kesam.
- Legg på kalkun og spinat.
- Rulles sammen, og deles i mindre deler. Stikk en tannpirker eller lignende gjennom for å holde de sammenrullet.
Vil du ha helt runde lefser, så kan du kjevle ut en deig, og legge en tallerken på deigen. Skjær så rundt med en kniv.
Kalorier: 120 kcal pr lefse Fett: 1,5 % Karbohydrater: 20 % Protein: 3 %
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/hjemmelagde-tortillalefser/
#version#