Hjemmelagde tortillalefser
Av: 
Type oppskrift: Bakervare
Serveringer: 3-4
 
Gode matvarer kan kjøpes på altShop
Ingredienser
  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvetemel
  • 2 dl rugmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 2-3 dl vann
    FYLL:
  • Kesam
  • Kalkunpålegg
  • Spinat, fersk
Instruksjoner
  1. Bland mel, bakepulver og salt.
  2. Tilsett olje og vann (se an mengde vann før du tar i alt. Start med 2 dl, så legger du til mer etter behov).
  3. Bland sammen enten for hånd, eller med en eltemaskin.
  4. Del deigen i ca 10 deler (dette kommer an på hvor stor du vil ha de)
  5. Kjevle ut delene til runde tortillalefser. Du må kjevle TYNT.
  6. Stekes på takke i ca 30 sekunder pr side. Du må prøve deg frem for å se hva som fungerer. Steketiden avhenger også av tykkelsen på lefsene.
Fyll:
  1. Smør først på kesam.
  2. Legg på kalkun og spinat.
  3. Rulles sammen, og deles i mindre deler. Stikk en tannpirker eller lignende gjennom for å holde de sammenrullet.
Notat
Vil du ha helt runde lefser, så kan du kjevle ut en deig, og legge en tallerken på deigen. Skjær så rundt med en kniv.
Næringsinnhold
Kalorier: 120 kcal pr lefse Fett: 1,5 % Karbohydrater: 20 % Protein: 3 %
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/hjemmelagde-tortillalefser/