50 gram sammalt rug (totalt er det ca 300 gram mel. Ønsker du finere deig, så kan du bruke mer hvetemel, og mindre rug og sammalt hvete).
1 ts sukker
1 ts salt
Krydder etter ønske (pepper, chili, gurkemeie, spisskummen osv.)
ca 2 dl vann
Instruksjoner
Har du eltemaskin, så putt alt i den:
Bland først surdeig med vann, slik at det blir som en saus.
Legg i resten av tørrvarene.
Legg i vann, litt og litt. Deigen skal være litt fuktig, men ikke klissete (ikke sikkert du trenger 2 dl vann. Det kommer an på hvilken melsort du bruker).
Elt i ca 10-15 minutter.
La stå tildekt på kjøkkenbenken over natten (alt fra 10-20 timer). Du vil etter hvert se at deigen begynner å boble litt. Det er et godt tegn.
Kjevle ut deigen.
Legg på eventuelt fyll, ost osv.
Stekes i ca 10-12 minutter på 250 grader.
Notat
Vil du ha en finere (lysere) deig, så øk mengden hvetemel, og reduser mengden av sammalt hvete og rug.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/grov-pizzabunn-av-surdeig/