Hjemmelaget fiskegrateng
Av: 
Type oppskrift: Middag
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
Serveringer: 4
 
Ingredienser
  • 500 gram fisk
  • 1 løk
  • 1 sjalottløk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • ½ liter melk eller matfløte
  • 50 gram smør
  • 50 gram mel (f.eks spelt)
  • 1-2 store søtpoteter (eller annen potet)
  • 4 eggehviter (eller 3 store)
  • 50-100 gram revet ost (legges på toppen underveis)
  • Salt og kajennepepper
Instruksjoner
  1. Skjær potetene i små biter, og kok i ca 15 minutter.
  2. Kok opp melk/fløte, og legg i fisken. La småkoke/putre i 2-3 minutter.
  3. Mens du koker, smør en ildfast form med smør.
  4. Sil av melken i en annen kjele.
  5. Riv opp fisken i små biter.
  6. Fres løken i en tom kjele med smør.
  7. Etter 1 minutt, tilsett mel og så melk. Visp godt.
  8. Smak til med kajenne og salt.
  9. Tilsett potet, fisk og resten av smøret, og sett på lav/middels varme.
  10. Stivpisk 4 eggehviter.
  11. Vend stivpisket eggehviter inn i resten av blandingen.
  12. Hell alt over i en smurt form.
  13. Stekes på 180 grader i ca 25 minutter.
  14. Når det er 10 minutter igjen, legg på ost på toppen.
Notat
Oppskriften er basert på Hellstrøms fiskegrateng.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/hjemmelaget-fiskegrateng/