Hjemmelagde kjøttkaker
Av:
Vegard
Type oppskrift:
Middag
Forberedelse:
15 Minutter
Koke-/steketid:
15 Minutter
Total tid:
30 Minutter
Serveringer:
2-3
Ingredienser
En pakke karbonadedeig (400-600 gram)
1 løk
1 chili
1 ts muskat
1 ts ingefær
1 egg
1 ss potetmel
Salt og pepper (ca 1 ts av hver, eller det du føler er best)
Instruksjoner
Finhakk løk, og bland dette med alt i en beholder.
Bland gjerne karbonadedeigen til slutt.
Ta ut en toppet ss med deig, og form de til kjøttkaker (se video).
Stek hver kjøttkake i en panne med smør. Først 30-45 sekund på hver side ved høy varme.
Så ned til middels/svak varme i ca 5-7 minutter på hver side. Legg gjerne på lokk.
Se at kjøttkakene er gjennomstekte før servering. De skal ikke være rød/rosa i midten.
Recipe by
Matbok.no
at https://www.matbok.no/hjemmelagde-kjottkaker/
3.2.2807