Hjemmelaget hamburgerbrød
Av: 
Type oppskrift: Hamburger
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
Serveringer: 3
 
Holder til ca 6 hamburgerbrød
Ingredienser
  • 1,25 dl melk
  • 0,5 dl vann
  • ½ ts sukker
  • ½ ts salt
  • Halv pose tørrgjær
  • 250 gram mel
  • 25 gram smør
Instruksjoner
  1. Legg alt i eltemaskin, unntatt smør og det flytende. Bland godt i noen sekunder.
  2. Tilsett det flytende (melk og vann) og elt i ca 10 minutt.
  3. Tilsett så smøret, og elt dette godt inn.
  4. Når smøret er godt inn i deigen, la deigen heve i minst 30 minutter. Tildekk med plastfolie og sett beholderen med deigen i varmt vann (kan også settes på benken, uten vann).
  5. Del så opp deigen i 6 like store deler.
  6. Trill som boller, og trykk de flate på stekebrettet.
  7. Etterheves i ca 30 minutter.
  8. Pensle med lunkent vann og legg på sesamfrø om ønskelig.
  9. Stekes på 225 grader i ca 10 minutter.
Notat
Du kan selvsagt bytte ut melet til hva du selv ønsker. Mer hvitt mel = finere brød.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/hjemmelaget-hamburgerbrod/