Ovnsbakt torsk
Av: 
Type oppskrift: Middag
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
Serveringer: 2
 
Ingredienser
  • Torsk (filét, 4 stk)
  • ½ brokkoli
  • ½ squash
  • 1 rødløk
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 paprika (bruk gjerne forskjellige farger)
  • 5-6 små tomater (cherry)
  • ½ sitron (kun saften)
  • 3-4 ts pesto
  • Olivenolje
  • Salt/pepper
Instruksjoner
  1. Hakk opp grønnsaker i passende biter (unntatt tomat og sitron).
  2. Fres de i en panne med smør i 1-2 minutter. Krydre etter behov.
  3. Hell grønnsakene over i en ildfast form som er smurt (enten med smør eller med litt olje).
  4. Skjær torskefiléter i passende biter. Du kan selvsagt legge hele filéter i formen.
  5. Skvis på litt sitronsaft, og smør på pesto på filétene.
  6. Legg inn tomatene når det er ca 4-5 minutter igjen av steketiden.
  7. Stekes på 200 grader, i ca 15 minutter (hvis hele filéter)
Notat
Det forutsettes at fisken er opptint før du steker den. Er den frossen, kreves lenger steketid.
Næringsinnhold
Kalorier: 65 pr 100 g Fett: Minimalt. Karbohydrater: Minimalt. Protein: 15 %.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/ovnsbakt-torsk/