Ovnsbakt torsk
Av: Vegard
Type oppskrift: Middag
Forberedelse:
Koke-/steketid:
Total tid:
Serveringer: 2
- Torsk (filét, 4 stk)
- ½ brokkoli
- ½ squash
- 1 rødløk
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 paprika (bruk gjerne forskjellige farger)
- 5-6 små tomater (cherry)
- ½ sitron (kun saften)
- 3-4 ts pesto
- Olivenolje
- Salt/pepper
- Hakk opp grønnsaker i passende biter (unntatt tomat og sitron).
- Fres de i en panne med smør i 1-2 minutter. Krydre etter behov.
- Hell grønnsakene over i en ildfast form som er smurt (enten med smør eller med litt olje).
- Skjær torskefiléter i passende biter. Du kan selvsagt legge hele filéter i formen.
- Skvis på litt sitronsaft, og smør på pesto på filétene.
- Legg inn tomatene når det er ca 4-5 minutter igjen av steketiden.
- Stekes på 200 grader, i ca 15 minutter (hvis hele filéter)
Det forutsettes at fisken er opptint før du steker den. Er den frossen, kreves lenger steketid.
Kalorier: 65 pr 100 g Fett: Minimalt. Karbohydrater: Minimalt. Protein: 15 %.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/ovnsbakt-torsk/
3.2.2310