La kjøttet bli romtemperert på kjøkkenbenken ca 30 min før steking.
Forvarm ovnen til 120 grader.
Legg steken i en form, og stikk i et steketermometer slik at det enden står i midten av steken.
Jeg pleier å ta steken ut når den har en kjernetemperatur på rundt 64-70 grader. Jeg legger den da i aluminiumsfolie, og pakker den inn i et kjøkkenklede/håndduk i ca 30 minutter før servering. Vil du ha den godt stekt, så vent til den kommer til minst 70 grader. Regn med minst 3 timer i ovnen.
Kutt opp potet og gulrot i små biter, og kok i ca 30 minutter (til de er møre og lett å mose).
Kutt opp sopp i små biter og stek på panne.
Del tomaten i 2, og stek flatsiden i ca 1-2 minutter på middels til høy varme.
Tilsett så litt fløte sammen med sopp og tomat, og la det putre i 1-2 minutter.
Når rotgrønnsakene er møre, sil ut vannet og tilsett litt smør og fløte. Mos til en stappe.
Etter at steken har hvilt på benken innpakket i folie og håndduk i ca 30-60 min, så kan du skjære den opp i tynne skiver, og servere med resten av tilbehøret.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/hjortesteik-med-flotesopp-og-tomat/