Kalkunfilet med gul ris og asparges
Av: Vegard
Type oppskrift: Middag
Forberedelse:
Koke-/steketid:
Total tid:
Serveringer: 2
- 2-4 kalkunfilet
- 4-5 asparges
- 120 gram ris (f.eks en boil-in-bag basmati)
- smør
- krydder
- (oliven og tomat)
- Skjær kalkunen i passende biter, og krydre godt med ønsket krydder. Legg i en ildfast form.
- Sett i forvarmet ovn på 200 grader, og stek i ca 13-15 minutter. Legg gjerne på oliven ved siden av kjøttet.
- Smelt en klatt smør i en kjele på middels varme, og tilsett ris og krydder. Bland godt i 30 sekunder mens varmen er på.
- Tilsett vann, og kok opp. Skru så ned varmen og la det putre så lenge det står på pakken. Bruk lokk.
- Legg asparges på risen når det er igjen 5-6 minutter av koketiden. Husk lokk.
- Skjær cherrytomat eller vanlig tomat i biter, og hiv inn i ovnen på kjøttet når det er igjen 1-2 minutter av steketiden.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/kalkunfilet-med-gul-ris-og-asparges/
3.4.3177