Brokkoli med hvit saus
Av: 
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
  • 1 kg brokkoli
  • 4 tomater
  • 100 g mandler
  • 2 ss olje
  • 1 liten løk
  • 30 g hvetemel
  • 5 dl h-melk
  • salt
  • olje til smøring
Instruksjoner
  1. Vask tomatene og brokkolien og del i biter
  2. Kok brokkolien i lettsaltet vann i 3 minutter (pass på tiden!)
  3. Finhakk mandlene i en foodprosessor (el. lign.)
  4. Smør en ildfast form med olje og legg i brokkoli og tomater. Stek i 10 minutter ved 180 'C mens du begynner på den hvite sausen.
  5. Stek hakket løk i en stekepanne/kasserolle til den er gyllen.
  6. Ta pannen av platen og tilsett melet. Bland mel og løk.
  7. Sett pannen tilbake på platen, og tilsett melk under konstant omrøring. Hell i litt og litt melk.
  8. Tilsett salt og la det småputre i ca 5 minutter under jevnlig omrøring.
  9. Når forma i ovnen har stått i 10 minutt, tar du den ut og heller den hvite sausen over. Dryss mandlene over til slutt.
  10. Sett forma inn i ovnen igjen, og stek videre på 180 grader i 10 minutt.
Næringsinnhold
Kalorier: 69 kcal pr 100 g. Fett: 4,2 % Mettet fett: 0,6 % Karbohydrater: 3,9 % Sukker: 2,7 % Fiber: 2,6 % Protein: 3,9 %
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/brokkoli-og-tomat-med-hvit-saus/