Jordbærsyltetøy
Av:
Ørjan
Type oppskrift:
Pålegg
Ingredienser
400 g frosne jordbær (1 pakke)
50 g sukker
15 g maizena
Instruksjoner
Ta ut bærposen fra fryseren og la den tine i kjøleskap i 10-12 timer eller i romtemperatur i et par timer. Poenget her er at saften skal bli flytende
Sett et egnet syltetøyglass i stekeovnen på 80-90 grader og la det stå slik mens du gjør resten
Hell jordbærsaften i en kjele, men la bærene bli igjen i posen
Bruk visp og bland saften med maizena til det blir tilnærmet klumpfritt, eller enda bedre: helt klumpfritt
Ta opp i sukkeret og rør litt rundt
Hiv opp i bæra, skru varmen på middels og knus bærene med en gaffel til de er så knust som du ønsker de
Skru opp varmen mens du rører konstant, og la det koke i ca ett minutt før du slår av varmen
Ta ut syltetøyglasset fra ovnen, og hell syltetøyet over på det
Næringsinnhold
Serveringsstørrelse:
465 g.
Kalorier:
83,5 kcal pr 100 g.
Fett:
0,2 %
Mettet fett:
0,0 %
Karbohydrater:
19,2 %
Sukker:
16,4 %
Fiber:
1,7 %
Protein:
0,4 %
Recipe by
Matbok.no
at https://www.matbok.no/hjemmelaget-jordbaersyltetoy/
3.2.2124