Jordbærsyltetøy
Av: 
Type oppskrift: Pålegg
 
Ingredienser
  • 400 g frosne jordbær (1 pakke)
  • 50 g sukker
  • 15 g maizena
Instruksjoner
  1. Ta ut bærposen fra fryseren og la den tine i kjøleskap i 10-12 timer eller i romtemperatur i et par timer. Poenget her er at saften skal bli flytende
  2. Sett et egnet syltetøyglass i stekeovnen på 80-90 grader og la det stå slik mens du gjør resten
  3. Hell jordbærsaften i en kjele, men la bærene bli igjen i posen
  4. Bruk visp og bland saften med maizena til det blir tilnærmet klumpfritt, eller enda bedre: helt klumpfritt
  5. Ta opp i sukkeret og rør litt rundt
  6. Hiv opp i bæra, skru varmen på middels og knus bærene med en gaffel til de er så knust som du ønsker de
  7. Skru opp varmen mens du rører konstant, og la det koke i ca ett minutt før du slår av varmen
  8. Ta ut syltetøyglasset fra ovnen, og hell syltetøyet over på det
Næringsinnhold
Serveringsstørrelse: 465 g. Kalorier: 83,5 kcal pr 100 g. Fett: 0,2 % Mettet fett: 0,0 % Karbohydrater: 19,2 % Sukker: 16,4 % Fiber: 1,7 % Protein: 0,4 %
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/hjemmelaget-jordbaersyltetoy/