Lag snitt i lammelåret, hvor du putter inn hvitløksfedd. Feddene kan godt deles i mindre biter på forhånd.
Legg løkbåtene i en langpanne med vann. Legg så lammelåret over i langpanna, og bruk et steketermometer for å måle temperatur. Stikk termometeret inn hvor det er mest kjøtt.
Steking
Man bør beregne ca 3 timer til 3 kg lammelår. Godt stekt er ved 67-68 grader, og rosa kjøtt er ved ca 60 grader. Dette ser du på steketermometeret.
Temperaturen stiger litt etter at du har tatt ut lammelåret fra ovnen. Dette varierer fra ca 4-5 grader.
Ønsker du 63 grader, så bør du ta ut kjøttet når det er på rundt 58-59 grader.
Etter steking
Kjøttet bør hvile etter steking.
Pakk kjøttet inn i en stekepose eller aluminiumsfolie, og deretter inn i en håndduk. La det hvile på benken i ca 1 time. Saften vil da spre seg utover i kjøttet, slik at det blir mer saftig.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/steking-av-lammelar/