Rundstykker av surdeig
Av: 
Type oppskrift: Rundstykker
Forberedelse: 
Koke-/steketid: 
Total tid: 
 
Oppskriften lager ca 10 rundstykker
Ingredienser
  • 1 ss surdeigsstarter
  • 5 dl vann
  • 350 gram mel (f.eks sammalt fin hvete)
  • 100 gram havregryn
  • 1-2 ss havsalt
Instruksjoner
  1. Bland alt sammen med en tresleiv (unngå metall)
  2. La dette stå tildekt på benken med et klede/plastfolie i ca 10-12 timer (gjerne over natten)
  3. Lag så rundstykker med en skje som du "scooper" ut av deigen. Du skal ikke kna og forme de. Litt samme som når du lager scones.
  4. Etterheves 1-2 timer
  5. Stekes på 160 grader i ca 25 minutter. Prøv først med 20, og se om de er ferdig.
Notat
Unngå metall i størst mulig grad. Bakteriene trives ikke rundt metall. Bruk f.eks plast, tre eller glass.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/rundstykker-av-surdeig/