Rundstykker av surdeig
Av: Vegard
Type oppskrift: Rundstykker
Forberedelse:
Koke-/steketid:
Total tid:
- 1 ss surdeigsstarter
- 5 dl vann
- 350 gram mel (f.eks sammalt fin hvete)
- 100 gram havregryn
- 1-2 ss havsalt
- Bland alt sammen med en tresleiv (unngå metall)
- La dette stå tildekt på benken med et klede/plastfolie i ca 10-12 timer (gjerne over natten)
- Lag så rundstykker med en skje som du "scooper" ut av deigen. Du skal ikke kna og forme de. Litt samme som når du lager scones.
- Etterheves 1-2 timer
- Stekes på 160 grader i ca 25 minutter. Prøv først med 20, og se om de er ferdig.
Unngå metall i størst mulig grad. Bakteriene trives ikke rundt metall. Bruk f.eks plast, tre eller glass.
Recipe by Matbok.no at https://www.matbok.no/rundstykker-av-surdeig/
3.2.2124