Laks og grønnsaker står på menyen. Villaks, for å være helt nøyaktig.
Villaksen har kommet til Molde. Dette er sesongvare og selges kun et par måneder i løpet av året. Jeg kjøpte 1 kg hos den lokale fiskehandleren ved bussholdeplassen i Molde. Betalte ca 180 kr for litt over 1 kg med laksestykker.
Middagen med laks og grønnsaker er utrolig enkel. Det er laks som er trekt i ca 10 minutter. Grønnsakene er det som var i nærheten. Sunt, enkelt og godt. Hva mer trenger du?
Under får du oppskrift på laks (husk villaks, ikke oppdrett) med grønnsaker.
Laks med grønnsaker
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Ingredienser kan kjøpes på altShop
Av: Vegard
Type oppskrift: Middag
Serveringer: 2
Ingredienser
- ½ kg laks (i stykker)
- 2 store poteter
- 2 ss eddik
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ts sukker
- 2 ss vann
- 2 gulrøtter
- ½ agurk
Instruksjoner
- Kok poteter og gulrot i ca 30 minutter.
- Bland sammen 2 ss eddik, 2 ss vann med ½ ts salt og ½ ts pepper.
- Skjær opp agurk med ostehøvel, og legg de i eddiklaken.
- Legg fisken i varmt vann (ca 90 grader, ikke kok) i ca 10 minutter.