Se hvor enkelt det er å lage omelett i ovn.
Jeg spiser mye egg, fordi jeg elsker smaken av egg. Enkelt og greit. En annen grunn er fordi egg inneholder en del vitaminer og mineraler, bl.a A-vitamin, B-vitaminer, D-vitamin, E-vitamin, selen, fosfor og jern. Egget blir ofte kalt naturens egen vitaminpille, og det med god grunn. Videre har egg et høyt innhold av proteiner for de som er opptatt av det.
Omelett i ovn er veldig enkelt, og det tar totalt ca 20-30 minutter. Litt av jobben er å røre i formen av og til. Bruk en timer slik at du husker å gjøre det. Smaken på omelett i ovn er like god som om du lager den på en stekepanne. Personlig bruker jeg en del krydder i blandingen, for å få en skikkelig god smak på eggene. Krydderet jeg bruker har også en del helsegevinster, så det blir to fluer i en smekk.
I oppskriften omelett i ovn, bruker jeg 18 egg. Dette gjør jeg fordi det ganske nøyaktig fyller opp én ildfast form, og fordi jeg kjøper 18-pakning med egg fra butikken. Det hender jeg kjøper egg rett fra en lokalbonde like ved. De smaker ofte litt bedre, spesielt nå på sommeren. Har du mulighet til det, så forsøk det en gang. Jeg tror ikke du vil angre.
Omelett i ovn passer utmerket til frokost, lunsj, middag eller kveldsmat. Det passer perfekt som pålegg, eller ved siden av ris, poteter eller pasta til middagen. Legg på litt hjemmelaget ketchup, så har du en meget god rett.
Se under for oppskrift på omelett i ovn.
- 18 egg
- 15-18 ss vann (eller melk)
- krydder etter ønske (jeg bruker chili, ingefær, gurkemeie, spisskummen, paprika, salt og pepper)
- Bland egg og krydder i en blender eller visp de i en bolle
- Hell blandingen over i en smurt ildfast form, eller en form med bakepapir
- Stek først på 10 minutt og rør litt rundt for å løsne på blandingen
- Stek nye 10 minutt, og rør litt i blandingen
- Stek så 5 minutt til. Har den stivnet, er den ferdig
- Oppbevar i bokser i kjøleskap. Kan ligge 5-7 dager
Denne skal prøves ut.