Fårikål er en nydelig og enkel rett som alle kan lage.
Når det gjelder fårikål, så er det tiden som er flaskehalsen. Selve jobbe med å gjøre klar gryta, er lekende lett. Derfor er det lurt å planlegge i god tid før middagen, slik at den blir ferdig i tide. Start gjerne med forberedelsene 2-3 timer før servering.
I min barndom så husker jeg at vi hadde fårikål i ny og ne. Spesielt på høsten, når det er fårikålsesong. Jeg husker også at jeg gledet meg veldig til vi skulle ha fårikål til middag, siden jeg likte det så godt.
Det geniale med fårikål, er at det kun består av fårekjøtt og kål. Det er selvsagt lurt å bruke salt og pepper for smakens skyld, og kanskje noen poteter, men selve retten består egentlig bare av to ingredienser. En annen ting som også er genialt, er at det ordner seg selv. Du kutter opp kjøtt og kål, legger det i en stor gryte med litt vann, og setter på svak varme. Så er det bare å gjøre de ærend du eventuelt har, og vente på at middagen skal bli ferdig.
Noen serverer poteter og andre grønnsaker ved siden av. Dette er selvsagt valgfritt, og ikke noe du absolutt må gjøre. Du velger de matvarene du selv liker godt til fårikål.
Under finner du oppskrift på fårikål.
- 1 kg fårekjøtt (fårikålkjøtt)
- 1 kg hodekål
- 3 ts hel pepper
- 1½ ts salt
- 3 dl vann
- Del hodekålen i biter.
- Begynn med kjøttet, og legg kjøtt og kål lagvis i en stor gryte. Strø salt og pepper mellom lagene.
- Hell på vann, kok opp, og sett ned varmen til svak varme. Husk å legg på lokk.
- La trekke på svak varme i rundt 1-3 timer, til kjøttet er mørt.