• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Fårikål

16. mars 2015

Fårikål er en nydelig og enkel rett som alle kan lage.

Når det gjelder fårikål, så er det tiden som er flaskehalsen. Selve jobbe med å gjøre klar gryta, er lekende lett. Derfor er det lurt å planlegge i god tid før middagen, slik at den blir ferdig i tide. Start gjerne med forberedelsene 2-3 timer før servering.

I min barndom så husker jeg at vi hadde fårikål i ny og ne. Spesielt på høsten, når det er fårikålsesong. Jeg husker også at jeg gledet meg veldig til vi skulle ha fårikål til middag, siden jeg likte det så godt.

Det geniale med fårikål, er at det kun består av fårekjøtt og kål. Det er selvsagt lurt å bruke salt og pepper for smakens skyld, og kanskje noen poteter, men selve retten består egentlig bare av to ingredienser. En annen ting som også er genialt, er at det ordner seg selv. Du kutter opp kjøtt og kål, legger det i en stor gryte med litt vann, og setter på svak varme. Så er det bare å gjøre de ærend du eventuelt har, og vente på at middagen skal bli ferdig.

Noen serverer poteter og andre grønnsaker ved siden av. Dette er selvsagt valgfritt, og ikke noe du absolutt må gjøre. Du velger de matvarene du selv liker godt til fårikål.

Under finner du oppskrift på fårikål.

Fårikål
 
Print
Ingredienser
  • 1 kg fårekjøtt (fårikålkjøtt)
  • 1 kg hodekål
  • 3 ts hel pepper
  • 1½ ts salt
  • 3 dl vann
Instruksjoner
  1. Del hodekålen i biter.
  2. Begynn med kjøttet, og legg kjøtt og kål lagvis i en stor gryte. Strø salt og pepper mellom lagene.
  3. Hell på vann, kok opp, og sett ned varmen til svak varme. Husk å legg på lokk.
  4. La trekke på svak varme i rundt 1-3 timer, til kjøttet er mørt.
3.3.3070

Se også:

stekt ris med kyllingStekt ris med kylling hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg

Filed Under: Kjøtt, Middag

Populære oppskrifter

  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • Mating av surdeigMating av surdeig
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Hjemmelaget pizzasaus uten kokingHjemmelaget pizzasaus uten koking
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2022 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in