• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Steke hel kylling i ovn

24. oktober 2014

Når du skal steke hel kylling, kan temperatur og tid variere litt. En grei tommelfingerregel er likevel ca 170 grader varmluft i en god time. Under bruker jeg 1 time og 20 minutter. Du bør sjekke kyllingen etter 1 time, og ta en vurdering derfra.

Under får du fremgangsmåte på hvordan du kan steke hel kylling i ovn. Lykke til.

 

Steke hel kylling i ovn
 
Print
Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • salt
  • pepper
  • rosmarin
  • timian
  • sitron
Instruksjoner
  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Tørk kyllingen med litt papir.
  3. Gni den godt inn med pepper og salt. Bruk det krydderet du selv liker.
  4. Hell over litt sitronsaft.
  5. Krydre med rosmarin over kyllingen og legg litt timian inni kyllingen.
  6. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek på 170 grader i 1 time og 20 minutter.
  7. Bruker du steketermometer, så skal det stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet. Kyllingen er ferdig stekt når den viser 68 grader.
#version#

 

 

Se også:

kylling, bacon, pestoKylling og bacon med potet i pesto kylling søtpotetKylling med søtpotet og avokadokrem stekt ris med kyllingStekt ris med kylling

Filed Under: Bake-/koke-/steketips, Kjøtt, Middag, Tips / info

Comments

  1. Melinda says

    30. september 2015 at 16:08

    Takk for tips, dette må jeg prøve ut 🙂 Men kylling fra Stange er ikke økologisk, btw, siden den går innendørs og ikke utendørs. Men det er også det eneste som skiller den fra å være økologisk 🙂

    • Vegard says

      30. september 2015 at 20:29

      Hei, og takk for tilbakemelding 🙂
      Har de sluttet med denne?: øko kylling stange

  2. kirsten says

    19. oktober 2017 at 19:51

    hva hvis du trenger tre kyllinger til familieselskap. Da blir ildfast form uaktuelt

    • Vegard says

      20. oktober 2017 at 06:47

      Da legger du kyllingene på et stekebrett.

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in