• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Hjemmelaget tacokrydder

8. november 2013

Hjemmelaget tacokrydder lager du lett.

Hjemmelaget tacokrydder er noe vi har brukt i flere år, og det med god grunn. Hvis en ser på ingrediens-lista på for eksempel Santa Maria sitt tacokrydder, så vil en fort oppdage at den enkeltingrediensen det er mest av, er sukker. I tillegg er det 17,5 % salt, og E-stoffer og andre rare ting som burde være helt unødvendig. Når vi i tillegg vet at nordmenn spiser taco i rimelig store mengder, og det er sannsynlig å anta at flesteparten av disse bruker tacokrydder i en eller annen kjøpt variant, så er det på tide å gjøre noe! Og selv om det er kjekt med snø på vinteren eller sol på sommeren, så er det enda kjekkere å vite at hjemmelaget tacokrydder er noe av det enkleste du kan lage – uansett kategori. Det er så enkelt at jeg ikke gidder å lage det i store kvanta. Men ikke misforstå meg: du kan godt lage det i store kvanta, men ikke stress med det. Det er stort sett unnagjort på under 1 minutt.

Tacokrydder

Tacokrydder

Hovedingrediensen er uten tvil spisskummen. Hvis du ikke er vant med dette krydderet, eller aldri har luktet på det, så prøv det. Du vil sannsynligvis tenke noe i retning av «oi, det lukter jo taco!» Nå trenger vi litt mer enn spisskummen, men du hadde kommet langt med å bare bruke spisskummen også. Utover spisskummen er det relativt vanlige kryddersorter som salt, pepper, koriander, chilikrydder, paprikakrydder og hvitløkskrydder.

Oppskriften på hjemmelaget tacokrydder finner du under.

5.0 from 1 reviews
Hjemmelaget tacokrydder
 
Print
Forberedelse
1 Minutt
Koke-/steketid
Total tid
1 Minutt
 
Av: Ørjan
Ingredienser
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts hvitløkspulver
  • ½ ts koriander
  • ½ ts chilipulver
Instruksjoner
  1. Bland alt sammen.
  2. Miks det inn med kjøtt eller bønner eller hva du måtte like til tacomåltidet.
Notat
Denne blandingen har en medium styrke. Hvis du ønsker et sterke tacokrydder, så øker du mengden chilipulver.
Næringsinnhold
Serveringsstørrelse: 1 porsjon
3.2.2807

Se også:

Gratinert aubergine med nacho chipsGratinert aubergine med nacho chips hjemmelaget suppe med sopp og potetHjemmelaget suppe med sopp og potet LinsesalsaLinsesalsa

Filed Under: Middag, Tex-Mex, Vegetar

Comments

  1. Johan N. says

    20. november 2013 at 12:28

    Jeg er ikke den typen som lager så mye selv, men hjemmelaget tacokrydder er rett å slett dumt å ikke lage selv. Jeg vil tippe det tar kortere tid å lage det selv, enn å kjøpe en ferdiblanda pose.

  2. Tone says

    19. september 2014 at 07:32

    Det er jo bortimot 17% salt i denne kryddermiksen også… Omkring 14. Det virker unødvendig mye. En knivsodd burde vært nok til det mengdeforholdet der.

    • Ørjan says

      20. september 2014 at 18:40

      Det har du helt rett i, og slik skulle det ikke være. Det korrekte skal være 1/2 ts salt, ikke 1 ts. Det skal sies at hovedgrunnen til å lage tacokrydderet selv, er å få bort alt det unødvendige sukkeret, men saltinnholdet er selvfølgelig også viktig, så takk for tilbakemelding! 🙂

Trackbacks

  1. Linsesalsa - Matbok.no sier:
    27. januar 2014, kl. 11:01

    […] + tacokrydder = noe som mange ikke klarer seg uten. Joda, det er godt – særlig hvis tacokrydderet er hjemmelaget. Men det er fullt mulig å lage taco uten kjøtt, eller eventuelt med redusert inntak av kjøtt. […]

  2. Gratinert aubergine med nacho chips - Matbok.no sier:
    3. april 2014, kl. 12:15

    […] vi selvfølgelig lager selv) og hvitost. Tacosalsa består bl.a. av 1/2 porsjon tacokrydder, som du finner oppskriften på her. Aubergine skal aldri spises rå pga det giftige basiske stoffet solanin. Dette forsvinner […]

  3. Gratinert form med bønner og kikerter - Matbok.no sier:
    29. mai 2014, kl. 17:31

    […] krydderet. Spisskummen gjør at vi får den typiske «taco-smaken», som også inngår i tacokrydder. Smak det gjerne til med salt og pepper etter behov. Så fordeler jeg røra  jevnt utover i ei […]

  4. Oppskrift kryddermix – sier:
    17. august 2014, kl. 20:15

    […] Oppskrift fra her […]

  5. Hjemmelaget tacokrydder - renereHelse.no sier:
    19. juli 2016, kl. 21:14

    […] Oppskriften er hentet fra matbok.no […]

  6. online na tv sier:
    27. februar 2019, kl. 18:28

    tv Online

    Hjemmelaget tacokrydder – Matbok.no

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in