• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Hjemmelaget kjøttkaker med egg

21. februar 2014

Hjemmelagde kjøttkaker med egg er en sikker vinner ved middagsbordet.

Når jeg skal lage verdens beste hjemmelagde kjøttkaker, så er jeg opptatt av å få inn mest mulig smak, uten å ødelegge kjøttkakefølelsen. Du velger selvsagt selv hva du ønsker å putte i de, men løk er ofte vanlig. Jeg liker de litt sterke, så jeg tilsetter gjerne finhakket chili i tillegg.Når det kommer til krydder i hjemmelagde kjøttkaker, så er ingefær og muskat veldig safe.

 

Hjemmelagde kjøttkaker
 
Print
Forberedelse
15 Minutter
Koke-/steketid
15 Minutter
Total tid
30 Minutter
 
Av: Vegard
Type oppskrift: Middag
Serveringer: 2-3
Ingredienser
  • En pakke karbonadedeig (400-600 gram)
  • 1 løk
  • 1 chili
  • 1 ts muskat
  • 1 ts ingefær
  • 1 egg
  • 1 ss potetmel
  • Salt og pepper (ca 1 ts av hver, eller det du føler er best)
Instruksjoner
  1. Finhakk løk, og bland dette med alt i en beholder.
  2. Bland gjerne karbonadedeigen til slutt.
  3. Ta ut en toppet ss med deig, og form de til kjøttkaker (se video).
  4. Stek hver kjøttkake i en panne med smør. Først 30-45 sekund på hver side ved høy varme.
  5. Så ned til middels/svak varme i ca 5-7 minutter på hver side. Legg gjerne på lokk.
  6. Se at kjøttkakene er gjennomstekte før servering. De skal ikke være rød/rosa i midten.
3.2.2807

Se også:

hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader biff stroganoffBiff stroganoff hjemmelaget suppe med sopp og potetHjemmelaget suppe med sopp og potet

Filed Under: Kjøtt, Middag

Comments

  1. Vidar says

    21. februar 2014 at 19:25

    Morsom ide å bruke video. Ellers enig med deg i å bruke mest mulig smak.

    • Vegard says

      21. februar 2014 at 19:28

      ja, synes video fungerer bra. Er litt lettere for noen å forstå hva som skjer da 🙂

  2. Cecilie says

    24. februar 2014 at 08:33

    Kult med video! Og smakene virker jo veldig gode! Prøvd å lage de med lammekjøttdeig? Det hadde sikkert vært kjempegodt! Men blir de ikke kompakte uten væske i deigen?

    • Vegard says

      24. februar 2014 at 10:05

      Takk for tilbakemelding:)
      Nei, ikke prøvd med lammekjøttdeig, men det er sikkert veldig godt. Jeg bruker bittelitt veske (et par ss vann), og det synes jeg fungerer godt. Men det er jo selvsagt mulig å bruke.

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in