• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Myse av kefir

16. april 2015

Mysen du får fra kefir er utrolig godt, og veldig sunt.

Myse er en styrkedrikk som finnes bl.a i kefir og yoghurt. Den inneholder vitaminer og mineraler. For å kunne skille mysen fra f.eks kefiren, så må du sile kefiren gjennom en sil med veldig små hull eller et kjøkkenklede. La dette stå gjerne over natten, og du sitter igjen med myse i den ene delen, og ferskost i den andre delen.

Myse er perfekt for å kickstarte gjæringsprosessen når du skal gjære mat eller drikke. F.eks, så kan du tilsette litt myse når du skal lage surkål, og dermed også redusere saltmengden (eller fjerne den helt). Myse blir også brukt når du bl.a skal lage kvass.

Myse på 1-2-3
 
Print
Av: Vegard
Ingredienser
  • Kefir eller yoghurt, fra upasteurisert og ikke-homogenisert melk.
  • Du kan også bruke vanlig butikkmelk, men det er lettere med ubehandlet melk rett fra bonden.
Instruksjoner
  1. Legg melken over i et kjøkkenklede, og la det henge over en bolle i flere timer. Helst over natten.
  2. Til slutt så har mysen trekt ut og samlet seg i bollen som en fin veske / myse. Det som er igjen i posen kan brukes som smørost.
3.4.3177

Se også:

kvass, rødbeterKvass (basert på rødbeter) hjemmelaget kefirHjemmelaget kefir

Filed Under: Kjøledisken, Tradisjonsmat

Comments

  1. Helene says

    6. februar 2017 at 19:33

    Hvorfor må det være upasteurisert melk? Og kan mysen oppbevares i kjøleskapet frem til jeg skal bruke den til å fermentere noe?

    • Vegard says

      7. februar 2017 at 06:19

      Det viktigste er at den er fra ikke homogenisert melk, da mysen skiller seg lettere da. Du KAN bruke vanlig butikkmelk, men det lettere og sunnere å bruke melk rett fra bonden.
      Mysen kan oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke den. Den holder seg lenge 🙂

Populære oppskrifter

  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • Hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Mating av surdeigMating av surdeig
  • Koke høneKoke høne
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2021 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in