• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Google+
    • Twitter
  • Arkiv

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Sunn gelé uten sukker

31. mars 2015

Gelé uten sukker er ikke vanlig å se. Det er likevel veldig lett å lage.

Sunn gelé hører med til unntakene når det kommer til hva folk serverer. Det vanligste er å kjøpe en pakke fra Freia eller lignende, og lage det på den måten. Jeg skjønner jo hvorfor folk gjør dette. Det er jo særdeles enkelt. Ulempen med dette er selvsagt at det blir langt mer usunt, enn om du lager en fra bunn.

Før du begynner, så bør du ha skikkelig gelatin i hus. Jeg anbefaler den du får kjøpt hos Tidsporten, da jeg har lang og god erfaring med denne.

Fremgansmåten er veldig enkel; du blander ut gelatin i varmt vann, tilsetter dette i resten av ingrediensene, og mikser godt i blender. La dette kjøle seg ned i kjøleskap, og du har en ferdig gelé. Da har du ingen unnskyldning for å ikke klare å lage hjemmelaget gelé.

Hvis du ønsker, så kan du selvsagt tilsett søtning av noe slag. Det kan være yaconsirup, uraffinert sukker, lønnesirup, honning m.m.

Under finner du oppskrift på hjemmelaget sunn gelé uten sukker.


Sunn gelé uten sukker
 
Print
Ingredienser
  • 1,3 liter vann
  • 3 ss gelatin
  • ½ pose frosne bær (ca 150 - 200 gram)
  • 1-2 ss kokosolje, smeltet
  • søtning hvis nødvendig, f.eks lønnesirup, yaconsirup eller uraffinert sukker
Instruksjoner
  1. Varm opp 3 dl med vann, og tilsett gelatin. Ikke kok.
  2. I en blender, legg i frosne bær, kokosolje, (søtning) og resten av vannet (1 liter)
  3. Når gelatinet er oppløst i 3 dl vann, hell dette over i blenderen.
  4. Miks godt sammen.
  5. Tøm raskt over på glass (sil gjennom en sil om du ikke ønsker frø o.l fra bærene) og sett i kjøleskap.
  6. Kan spises når det blir stivt, eller drikkes med en gang. Stivner stort sett i løpet av 1 time.
3.2.2925

Se også:

rømmedipp uten rømmeRømmedipp uten rømme pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig rislapper uten melRislapper uten mel

Filed Under: Dessert og kaffemat, Kjøledisken, Småretter

Populære oppskrifter

  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Koke høneKoke høne
  • Hjemmelaget pizzasaus uten kokingHjemmelaget pizzasaus uten koking
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2021 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in