• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Havrekjeks

3. juli 2015

Oppskrift på hjemmelagde havrekjeks.

I dag skal jeg lage hjemmelagde havrekjeks. Disse er farlig gode. Jeg lager havrekjeks flere ganger i uken, siden de er enkle å lage, næringsrike og veldig anvendbare. Fremgangsmåten på hjemmelagde er veldig enkel, og det tar knappe 10 minutt å lage de klar for tørking i ovn. Kjeksene skal altså tørkes, ikke stekes. På den måten blir de langt mer saftig. Du KAN steke havrekjeks, men da får de en annen konsistens og en litt annen smak. Personlig synes jeg det beste er å tørke de i ovn over natten, så er de klar til frokosten, fjellturen, eller til kaffekoppen senere på dagen.

Havrekjeks har et høyt innhold av protein, karbohydrat og fett. Jeg bruker gluten-fri havregryn. Dette produktet finnes, såvidt jeg vet, ikke i mel-form. Det du kan gjøre da, er å kjøre det i en blender i noen sekunder til havren er gjort om til mel. Eller, du kan bruke vanlig havremel med gluten. Det er helt opp til deg. Når det gjelder cashewnøttsmør så får du kjøpt dette i utvalgte butikker. Jeg vet at Coop Mega og Meny har dette produktet. Jeg lager det selv fra bunnen. Hvis du ikke får tak i det, så kan du bruke peanøttsmør.

Sunne havrekjeks
 
Print
Forberedelse
10 Minutter
Koke-/steketid
8 Timer
Total tid
8 Timer 10 Minutter
 
Disse blir best om de tørkes lenge på lav varme. Kan også stekes på høy varme.
Av: Vegard
Type oppskrift: Kjeks
Ingredienser
  • 2 ss cashewnøttsmør
  • 70 gram lønnesirup (smak til selv)
  • 15 gram kokosolje
  • 75 gram havregryn
  • 75 gram havremel
  • 1 ss kanel
  • 1 eple
  • Valgfritt: ½ boks cottage cheese
Instruksjoner
  1. Rør inn cashewnøttsmør med lønnesirup og kokosolje.
  2. Bland inn havregryn og havremel. Blir det veldig tørt, kan du tilsette litt vann.
  3. Tilsett kanel.
  4. Bruk en osterive til å "rive" et eple. Bland dette inn.
  5. Bland eventuelt inn cottage cheese hvis du ønsker litt mer innhold.
  6. Klatt deigen utover på et stekebrett, og lag små cookies.
  7. Tørkes på 50 grader varmluft med en sleiv i åpningen av ovnen ELLER
  8. stekes på 150 grader i 20-30 minutter.
Næringsinnhold
Kalorier: 395 pr 100 g Fett: 15 % Karbohydrater: 52 % Protein: 10 %
3.2.2265

Se også:

Gulrotkake med nøtter og cottage cheeseGulrotkake med nøtter og cottage cheese Grove vaflerGrove vafler fudge browniesFudge brownies av den sunne sorten

Filed Under: Bakervare, Dessert og kaffemat, Kjeks og kaker, Matpakke og turmat, Småretter

Comments

  1. Norun says

    16. september 2013 at 15:12

    Må de spises iløpet av dagen eller står de seg litt lenger?

    • Vegard says

      16. september 2013 at 17:12

      Mulig de kan stå veldig lenge, men har alltid spist de opp innen 2 døgn 😉
      Ser ikke noe grunn til at de ikke kan stå flere dager i kjøleskap.
      Du kan steke de på høy temp også, så sparer du en del tid. Har aldri prøvd å fryse de ned. Funker nok fint det og.

  2. Gerd Lillian Leknes Torvanger says

    20. september 2013 at 10:04

    Havrekjeksa skal prøvast! Lyt berre på butikken å få tak i cashewnøtt-smør, lønnesirup og kokusolje:)

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in