• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Fudge brownies av den sunne sorten

29. januar 2014

En utrolig lekker oppskrift som passer til de fleste anledninger. Sunne brownies er alltid en vinner på bordet.

Sunne brownies av typen fudge tar ca 30 minutter å lage, fra du setter på kjelen, til du kan servere et stykke til gjestene dine. Husk at om du steker den i kun 15 minutter, så bør du sette den kjølig slik at smøret og kokosoljen får tid til å stivne. Da blir den fastere, og mye lettere å spise. Den blir også saftigere om du steker den i 15 minutter, kontra 20-25 minutter.

Liker du sunne brownies, så ikke nøl med å dele den med andre.

Fudge brownies av den sunne sorten
 
Print
Forberedelse
15 Minutter
Koke-/steketid
15 Minutter
Total tid
30 Minutter
 
Gode matvarer kan kjøpes på altShop
Av: Vegard
Type oppskrift: Dessert, kaffemat
Serveringer: 3
Ingredienser
  • ½ kopp kokosolje
  • 1 plate mørk sjokolade (70% eller 86%)
  • 50 gram smør (kan droppes)
  • ⅔ kopp honning og/eller lønnesirup
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • ⅔ kopp mandelmel (jeg bruker av og til kokosmel)
  • ½ ts bakepulver
  • ½ kopp hakkede valnøtter
Instruksjoner
  1. Finn frem en kjele og smelt sammen kokosolje, smør, sjokolade og lønnesirup/honning på svak/middels varme. Slå så av varmen.
  2. Mix inn eggene, ett om gangen.
  3. I en liten bolle; mix sammen det tørre.
  4. Bland det tørre over i kjelen.
  5. Legges over i en panne på ca 25x20 cm.
  6. Stekes på 170 grader, ca 15 minutter.
3.4.3177

Se også:

sunne browniesSunne brownies på under 5 minutter sunne muffins«Sunne» muffins (sjokoladesmak) sunne sjokoladekulerSunne sjokoladekuler

Filed Under: Bakervare, Dessert og kaffemat, Kjeks og kaker, Småretter

Comments

  1. Ester says

    12. februar 2014 at 17:47

    Hei.
    Spennende oppskrifter! Men jeg lurte på en ting.
    Jeg ser du bruker en del kokosolje, er det noen generell regel på hva det kan erstattes med i en vanlig ppskrift? Kan det erstatte samme mengde smør eller noe sån, og isåfall, hvor mye?

    • Vegard says

      12. februar 2014 at 17:59

      Hei, og takk for tilbakemelding:)
      Ang. kokosolje, så har jeg hørt at man fint kan erstatte samme mengde smør/kokos gram for gram. Men jeg ville prøvd meg fram på en liten oppskrift, så ser du fort om det blir bra. Smaken blir jo også en smule annerledes.

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in