• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Gjæret grønnsaksjuice

24. april 2015

Gjæret grønnsaksjuice gjør godt for magen og smaker i tillegg fantastisk.

Hvorfor skal man gjære grønnsaksjuice? Jo, fordi den blir lettere fordøyelig for kroppen, og man får frem mer av næringen i grønnsakene. Man trenger selvsagt ikke å gjøre det, men man vil da gå glipp av bl.a de gode bakteriene som dannes under gjæring.

Prosessen minner litt om surkål, hvor kålen ligger i sin egen saft og gjærer i flere dager/uker.

Jeg bruker de grønnsakene jeg har liggende. Oppskriften under er kun et forslag, og du står fritt frem til å bruke det du måtte ha for hånd.

Under finner du oppskrift på gjæret grønnsaksjuice.

Gjæret grønnsaksjuice
 
Print
Ingredienser
  • 4 rødbeter
  • 1 pakke stangselleri
  • 1 agurk
  • 3 gulrøtter
  • 1 sitron
Instruksjoner
  1. Gjør om alle ingrediensene til juice, ved å kjøre de gjennom en juicemaskin eller lignende.
  2. Hell over i et glass og tilfør 1 dl myse eller 1 ts salt.
  3. Sett på tett lokk, og la det stå på kjøkkenbenken i ca 48 timer (2 døgn).
  4. Du trenger ikke å drikke alt etter 2 dager. Den kan stå lenger, men sett den i kjøleskap etter 2 dager.
3.4.3177

Se også:

kvass, rødbeterKvass (basert på rødbeter) surkålHjemmelaget surkål (fermentert)

Filed Under: Kjøledisken, Tradisjonsmat

Populære oppskrifter

  • koke kålKoke kål
  • dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Hjemmelaget peanøttsmørHjemmelaget peanøttsmør
  • myseMyse av kefir
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2023 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in