• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Google+
    • Twitter
  • Arkiv

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Kvass (basert på rødbeter)

12. desember 2014

Kvass er en fermentert (gjæret) drikke med rødbeter. Veldig godt, og veldig sunt.


Kvass (basert på rødbeter)
 
Print
På videoen bruker jeg kaffefilter på toppen. Det beste er å bruke et vanlig lokk som du skrur fast (da blir det mer kullsyre).
Ingredienser
  • 1 rødbet
  • ½ liter vann
  • 4 ss myse (legg yoghurt i et klede. Væsken som renner gjennom er myse).
  • 1 ts havsalt
  • (om du ikke har myse, så kan du bruke 2 ts salt i stedet for 1 ts)
Instruksjoner
  1. Rør ut saltet i vann og myse i et glass som rommer over ½ liter.
  2. Kutt opp rødbeter i passe store biter på ca 2-3 cm og legg disse i glasset.
  3. Skur på et lokk. Sørg for at rødbetene dekkes av væsken. Du kan stramme lokket helt igjen (blir mer kullsyre), eller du kan stramme det nesten helt igjen.
  4. La dette stå på kjøkkenbenken i ca 2 dager.
  5. Når den er ferdig, så kan den drikkes rett fra glasset mens rødbetene ligger i.
  6. Vil du lage en ny sats med kvass, så la det ligge igjen noen ss med kvass, og fyll opp med vann mens rødbetene ligger der. La stå i 2 nye dager.
  7. Når denne er drukket opp, så må du begynne helt på nytt igjen hvis du vil lage mer. Spis gjerne rødbetene eller kast de.
  8. Hvis du ikke har myse til neste gang du skal lage, så kan du bruke ferdig kvass i stedet for myse. Bruk samme mengde, altså 4 ss til ½ liter vann.
3.2.2807

Se også:

myseMyse av kefir

Filed Under: Kjøledisken, Tradisjonsmat

Populære oppskrifter

  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • Hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Koke høneKoke høne
  • Hjemmelaget pizzasaus uten kokingHjemmelaget pizzasaus uten koking
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2021 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in