• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Potetsalat med rømme

26. mai 2015

Potetsalat med rømme passer utmerket godt til det meste av saltmat.

Potetsalat med rømme passer perfekt som tilbehør til det meste egentlig. Kanskje ikke til godteri og kaker, men til kylling, fisk, viltkjøtt, okse osv…

Jeg foretrekker potetsalat spesielt til grillmat. Her i hus, så blir det ofte grilling på en holme i Moldefjorden. Da er det spesielt godt med en god potetsalat med rømme og annet snadder.

Denne potetsalaten med rømme, er like lett å lage som potetsalat med eple. Jeg har valgt å lage tre potetsalater på matbok.no (det blir nok flere etter hvert). Den første heter lun potetsalat og er en litt annen type salat. Det som er så fint med potetsalat med rømme, er at det er minst like lett å lage den, som det er å kjøpe en ferdig potetsalat i butikken. En annen fordel er at hjemmelaget potetsalat med rømme smaker mye bedre enn den du får kjøpt i butikken.

Jeg har kun skrevet ned et forslag til ingredienser under. Hvis du f.eks foretrekker rødløk fremfor sjalottløk, så er det ingen problem å bytte de ut med hverandre. Det samme gjelder de andre ingrediensene også. Jeg anbefaler å ha i litt honning. Dette tilfører litt søtsmak som passer perfekt i potetsalat med rømme. Du trenger det selvsagt ikke, men det hever smaken et par hakk.

Under finner du oppskrift på potetsalat med rømme.


Potetsalat med rømme
 
Print
Forberedelse
15 Minutter
Koke-/steketid
Total tid
15 Minutter
 
Ingredienser
  • 600 gram poteter
  • 3 dl rømme
  • 10 agurkskiver
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss gressløk
  • 1 sjalottløk
  • 3 vårløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts honning
  • ½ ts salt
Instruksjoner
  1. Skrell potetene, og kok de møre. Deler du de i mindre biter, så holder det ofte med 10 minutter koking. Ikke kok de så mye at de løsner fra hverandre.
  2. Finhakk gressløk, vårløk og sjalottløk.
  3. Bland så alt sammen.
  4. La den stå i minst 30 minutter før servering, for best mulig resultat.
3.3.3070

Se også:

potetsalat med eplePotetsalat med eple rømmedipp uten rømmeRømmedipp uten rømme lun potetsalatLun potetsalat med tomat og feta

Filed Under: Middag, Tilbehør, Vegetar

Populære oppskrifter

  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Mating av surdeigMating av surdeig
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Hjemmelaget pizzasaus uten kokingHjemmelaget pizzasaus uten koking
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2022 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in