Lun potetsalat er noe av det enkleste du kan lage. Godt er det også.
- ca halv kg poteter
- 3-4 vårløk
- ½ rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 5-10 soltørkede tomater
- 5 cherrytomater
- Liten neve fersk koriander
- Liten neve ruccola
- Olivenolje
- Havsalt
- Pepper
- Dressing:
- 3-4 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ss eplecidereddik (eventuelt kun den ene)
- 1 ts dijonsennep
- Sitronsaft fra ½ sitron
- Salt og pepper
- Kutt potetene i små biter
- Legg potetene i en form eller på et stekebrett, hell over olivenolje og salt. Stek de på 200 grader varmluft i ca 20 minutter (rør i potetene underveis for å unngå at de stekes mer på én side)
- Skjær opp grønnsakene og urtene og bland sammen med potetene
- Bland sammen ingrediensene i dressingen, og bland dette inn i potetsalaten.
- Legg på fetaost før servering
- Server lun potetsalat med urter på toppen.
Takk for tips om stivelsen i poteter.
Jeg liker poteter selv, det er jo en grønnsak tross alt. Men jeg syns den er best til høstmat, uten at jeg vet hvorfor.
Takk for tilbakemelding!
Jeg lærte dette for lenge siden. Hvor mye stivelse som faktisk forsvinner, vet jeg ikke helt sikkert. Men jeg har i alle fall alltid gjort det…just in case 😉