• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Rådyrkjøtt med chilidressing og sopp

2. mai 2014

Rådyrkjøtt med mye godt. En enkel, men særdeles god middag.

Bare for å si det med en gang; rådyrkjøttet kan selvsagt byttes ut med annet kjøtt. Om du vil bruke oksekjøtt, kylling eller elg spiller ingen rolle. Jeg anbefaler likevel rødt kjøtt, siden jeg føler det passer best sammen med resten av ingrediensene.

Fordelen med viltkjøtt er at det er sunnere enn vanlig rødt kjøtt du kjøper i butikken (gjerne fra storfe). Dyr som lever i vilt i naturen, får i seg et bedre kosthold, og de har mulighet til å bevege seg fritt i dagslys. Resultatet er at kjøttet blir av bedre kvalitet og bedre på smak.

Denne middagen er enkel å lage. Det beste er å gjøre klart alt på benken først, og så begynner du med det som går automatisk. F.eks kan du starte med kjøttet, og mens det stekes, så kutter du tomat og sopp som skal stekes etterpå. Aspargesen går også automatisk, men denne skal kun koke i ca 3 minutter, så det kan være greit å vente mot slutten til du gjør dette.

Under finner du oppskrift på rådyrkjøtt med chilidressing og sopp.

Rådyrkjøtt med chilidressing og sopp
 
Print
Forberedelse
20 Minutter
Koke-/steketid
Total tid
20 Minutter
 
Ingredienser kan kjøpes på altShop
Serveringer: 2
Ingredienser
  • Kjøtt i terninger (rådyr eller annet rødt kjøtt)
  • ½ boks kesam
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ chili
  • fetaost
  • 2 tomater
  • 4-5 sopp
  • 4 asparges
  • Ruccula
  • ½ rødløk
  • Salatblader
Instruksjoner
  1. Skjær kjøttet i terninger, krydre med salt og pepper og stek i smør.
  2. Del tomatene i 2, og stek de på pannen i 1-2 minutter på høy varme
  3. Kok asparges i 3 minutter.
  4. Stek soppen i panne.
  5. Bland kesam med chili og hvitløk i en blender. Legg i et par ss med vann.
Salat
  1. Bland sammen ruccula, rødløk, salatblader og fetaost.
3.4.3177

Se også:

hjortesteikHjortesteik med fløtesopp og tomat steking av lammelårLammelår hjemmelaget suppe med sopp og potetHjemmelaget suppe med sopp og potet

Filed Under: Kjøtt, Middag

Populære oppskrifter

  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • Hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Mating av surdeigMating av surdeig
  • Koke høneKoke høne
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2021 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in