Denne hjemmelagde suppen smaker fantastisk godt, og gjør veldig godt for kroppen.
Hvis du er glad i supper, så vil du elske denne hjemmelagde suppen med potet, løk og sopp. Den smaker godt, den er sunn, og det føles godt i kroppen etter at du har spist en slik suppe.
Den inneholder kun grønnsaker, fløte og smør. Du kan selvsagt droppe fløten og smøret om du ikke ønsker det. Personlig så bruker jeg kun upasteurisert smør, og noen ganger upasteurisert fløte om jeg har separert den selv. Jeg brukte også litt olivenolje til steking sammen med smøret, men dette er strengt tatt ikke nødvendig.
Suppen ble til etter litt miksing og triksing. Det viktiste (etter min mening), er å ikke blande for mange ingredienser i samme gryte. Blir det for mange smaker på én gang, så kan det fort bli mye rot for smaksløkene. Det enkle er ofte det beste, og en gryte full av ingredienser betyr ikke nødvendigvis at det er en god rett.
Her i huset, så ble suppen spist opp på kort tid. Alle likte den kjempegodt, og det betyr jo at den kan lages flere ganger.
Oppskrift på hjemmelaget suppe med potet og sopp, finner du under.
- 1 purreløk
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 poteter
- 5 store sopp
- 3 dl kraft
- 1 dl fløte
- litt smør
- salt og pepper
- Stek/brun purreløk, løk, hvitløk, potet og halvparten av soppen i en panne i noen minutter med litt smør eller olje.
- Tilsett hjemmelaget kraft (eller kjøpt) til slutt, og hell alt over i en blender. Miks godt.
- Hell blandingen tilbake i en kjele, og gi det et kjapt oppkok. Tilsett 1 dl fløte, salt og pepper.
- Brun resten av soppen i en panne med litt salt og pepper, og legg dette over i gryta.
- Klar til å spises.