• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Lun potetsalat med tomat og feta

23. september 2013

Lun potetsalat er noe av det enkleste du kan lage. Godt er det også.


Lun potetsalat med tomat og feta
 
Print
Gode matvarer kan kjøpes på altShop
Av: Vegard
Type oppskrift: Salat
Ingredienser
  • ca halv kg poteter
  • 3-4 vårløk
  • ½ rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5-10 soltørkede tomater
  • 5 cherrytomater
  • Liten neve fersk koriander
  • Liten neve ruccola
  • Olivenolje
  • Havsalt
  • Pepper
  • Dressing:
  • 3-4 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss eplecidereddik (eventuelt kun den ene)
  • 1 ts dijonsennep
  • Sitronsaft fra ½ sitron
  • Salt og pepper
Instruksjoner
  1. Kutt potetene i små biter
  2. Legg potetene i en form eller på et stekebrett, hell over olivenolje og salt. Stek de på 200 grader varmluft i ca 20 minutter (rør i potetene underveis for å unngå at de stekes mer på én side)
  3. Skjær opp grønnsakene og urtene og bland sammen med potetene
  4. Bland sammen ingrediensene i dressingen, og bland dette inn i potetsalaten.
  5. Legg på fetaost før servering
  6. Server lun potetsalat med urter på toppen.
Næringsinnhold
Kalorier: 70 pr 100
#version#

Se også:

dressing til salatDressing til salat potetsalat med rømmePotetsalat med rømme potetsalat med eplePotetsalat med eple

Filed Under: Salater, Småretter, Tilbehør

Comments

  1. Minimalistmamma says

    24. september 2013 at 17:12

    Takk for tips om stivelsen i poteter.
    Jeg liker poteter selv, det er jo en grønnsak tross alt. Men jeg syns den er best til høstmat, uten at jeg vet hvorfor.

    • Vegard says

      24. september 2013 at 17:23

      Takk for tilbakemelding!
      Jeg lærte dette for lenge siden. Hvor mye stivelse som faktisk forsvinner, vet jeg ikke helt sikkert. Men jeg har i alle fall alltid gjort det…just in case 😉

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in