Hjemmelagde fiskekaker er godt, enkelt og veldig sunt. Lages på under 20 minutter.
Hjemmelagde fiskekaker er noe som de fleste har smakt før. Enten hos mor eller bestemor, eller du har kanskje kjøpt «hjemmelagde» fiskekaker i ferskvaredisken på en gourmetbutikk. Uansett, de fleste har smakt det, og mange av de som ikke liker fisk, spiser gjerne fiskekaker.
Fremgangsmåten er utrolig enkel. Du trenger fisk og krydder. Eggehviter og potetmel bør du også ha med for at fiskekakene skal holde sammen. Du kan velge om du vil bruke kun én av de. Bruker du begge, får du best resultat.
Oppskrift på hjemmelagde fiskekaker finner du under.
Hjemmelagde fiskekaker
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Av: Vegard
Type oppskrift: Middag
Serveringer: 3
Ingredienser
- 400 gram torskefilet
- Salt og pepper
- 2 eggehviter
- 1 ss gressløk
- 1 ss persille
- 2 ss potetmel (kan droppes)
Instruksjoner
- Hakk opp fisken i små biter og legg alt i en bolle.
- Rør inn krydder/urter og eggehviter.
- Mix dette i en blender i noen sekunder slik at det blir en passe jevn masse.
- Hvis du ønsker potetmel, så tilsetter du et par ss potetmel og rører dette godt inn.
- Form fiskedeigen til fiskekaker i ønsket størrelse.
- Stekes på 2-4 minutter på hver side på middels varme.
Notat
Steketiden varierer fra hvilken ovn du har, og hvilken stekepanne du bruker.