• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Google+
    • Twitter
  • Arkiv

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Hjemmelagde tortillalefser (med fyll)

6. november 2013

Hjemmelagde tortillalefser er utrolig enkelt. I tillegg er det sunt og meget godt.


Hjemmelagde tortillalefser
 
Print
Gode matvarer kan kjøpes på altShop
Av: Vegard
Type oppskrift: Bakervare
Serveringer: 3-4
Ingredienser
  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvetemel
  • 2 dl rugmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 2-3 dl vann
    FYLL:
  • Kesam
  • Kalkunpålegg
  • Spinat, fersk
Instruksjoner
  1. Bland mel, bakepulver og salt.
  2. Tilsett olje og vann (se an mengde vann før du tar i alt. Start med 2 dl, så legger du til mer etter behov).
  3. Bland sammen enten for hånd, eller med en eltemaskin.
  4. Del deigen i ca 10 deler (dette kommer an på hvor stor du vil ha de)
  5. Kjevle ut delene til runde tortillalefser. Du må kjevle TYNT.
  6. Stekes på takke i ca 30 sekunder pr side. Du må prøve deg frem for å se hva som fungerer. Steketiden avhenger også av tykkelsen på lefsene.
Fyll:
  1. Smør først på kesam.
  2. Legg på kalkun og spinat.
  3. Rulles sammen, og deles i mindre deler. Stikk en tannpirker eller lignende gjennom for å holde de sammenrullet.
Notat
Vil du ha helt runde lefser, så kan du kjevle ut en deig, og legge en tallerken på deigen. Skjær så rundt med en kniv.
Næringsinnhold
Kalorier: 120 kcal pr lefse Fett: 1,5 % Karbohydrater: 20 % Protein: 3 %
#version#

Se også:

hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader hjemmelagde fiskekakerHjemmelagde fiskekaker Kremet spinat

Filed Under: Bakervare, Diverse bakervare

Trackbacks

  1. Enchiladas med kylling, ost og paprika - Matbok.no sier:
    3. februar 2014, kl. 10:00

    […] smakt det før (første gang jeg smakte det var i fjor), så er det altså en rett bestående av tortillalefser fylt med diverse mat. Dette kan f.eks være ost, kjøtt, og ulike grønnsaker. Det vanlige slik jeg […]

  2. Hjemmelagde tortillalefser (med fyll) | Recipeseasy.com sier:
    17. februar 2015, kl. 13:33

    […] Les hele beskrivelsen […]

Populære oppskrifter

  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Koke høneKoke høne
  • Hjemmelaget pizzasaus uten kokingHjemmelaget pizzasaus uten koking
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2021 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in