• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Kremet spinat

23. august 2016

Kremet spinat passer godt til de fleste middager.

kremet spinat-øverst
«Spiser man spinat, så blir man like sterk som Skippern» ….denne setningen er det nok mange som har hørt da de var barn. Skippern spiste nemlig spinat for å få superstore muskler, og hvis ikke DET fungerte som en motivator, så vet ikke jeg. Selv om du ikke automatisk får store muskler av å innta spinat, så inneholder spinat likevel flere vitaminer og mineraler som er viktig både for metabolismen din og for muskelbygging.

Husk også at spinat inneholder oksalsyre, som kan hindre opptak av jern og kalsium. Derfor er det lurt å ikke spise altfor mye spinat, og kanskje ikke hver eneste dag.

Kremet spinat
 
Print
Forberedelse
5 Minutter
Koke-/steketid
5 Minutter
Total tid
10 Minutter
 
Av: Vegard
Ingredienser
  • 300 gram fersk spinat
  • ca 1-2 dl vann
  • 2 dl matfløte
  • salt og pepper
Instruksjoner
  1. Gi spinaten et kjapt oppkok, og vent til den er halvert i størrelse (sånn omtrent).
  2. Tøm av vannet, og tilsett fløte.
  3. Gi fløten et kjapt oppkok, og la det småputre i noen minutter.
  4. Smak til med pepper og salt.
3.4.3177

Se også:

hjemmelaget suppe med sopp og potetHjemmelaget suppe med sopp og potet potetsalat med eplePotetsalat med eple hestebønner med mye snadderHestebønner med grønnsaker, olivenolje og eddik

Filed Under: 3 ingredienser, Middag, Tilbehør, Vegetar

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in