• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Krydrede cashewnøtter

2. november 2013

Krydrede cashewnøtter er mye bedre enn vanlige cashewnøtter.

Dette er kanskje den mest utrolige reisematen du noen gang kommer til å smake. Den er sunn, mettende og veldig god. Cashewnøtter i seg selv synes jeg smaker fortreffelig, men de har mye potensiale. Hvis du krydrer de med ulike sterke kryddersorter, og tilsetter litt olje og søtning, så får du noe som kommer til å bli en ny favoritt i hjemmet. Det er i det i hvert fall hos meg. Pass på å ikke ta i for mye olje. Ulempen er at det kan blir litt klissete. Prøv deg fram, så ser du fort hvor mye som er akkurat passe.

Cashenøtter inneholder antioksidanter, mineraler og vitaminer som er viktig for god helse. Cashewnøtter har mye sunt fett, som er godt for kolesterolet. De er meget rik på viktige mineraler, som f.eks mangan, kalium, jern, magnesium, sink og selen. Det er nok med en håndfull for dagen for å dekke dagsbehovet. Cashewnøtter inneholder også mye vitamin B1, B2, B5 og B6.

Cashewnøtter blir brukt i en rekke retter rundt om i verden. Prøv f.eks asiatisk salat med kål og cashew eller cashewnøttsmør for tips til hvordan du kan bruke cashewnøtter.

Se under for oppskrift på krydrede cashewnøtter.

Krydrede cashewnøtter
 
Print
Type oppskrift: Snack, turmat
Ingredienser
  • ca 500 gram cashewnøtter (2 bokser fra Eldorado)
  • 1 ss olivenolje (ikke for mye)
  • 1 ss lønnesirup (kan droppes hvis du ikke vil ha en søt undersmak)
  • 1-2 ss havsalt
  • 1-2 ss cayenne
  • 1 ts paprika
  • 1 ts chili
  • 1 ts timian
  • 1 ts pepper
  • 1 ts hvitløk
Instruksjoner
  1. Putt cashewnøttene i en pose
  2. Tilsett olivenolje og rist posen godt
  3. Tilsett lønnesirup og rist posen godt
  4. Tilsett resten, dvs krydderet, og rist godt
  5. Smak og tilsett eventuelt mer krydder
Notat
Det kan være lurt å ikke ta i for mye krydder, olje og lønnesirup første gangen. Smak til når du er ferdig, og tilsett eventuelt mer om du vil det.
3.2.2310

Se også:

rislapper uten melRislapper uten mel cashewnøttsmørCashewnøttsmør søte knekkebrødSøte «knekkebrød» med nøtter og frø

Filed Under: Frokost og lunsj, Matpakke og turmat, Småretter

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in