• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Cashewnøttsmør

14. august 2013

Oppskrift på hvordan man lager cashewnøttsmør fra bunnen.

Cashewnøttsmør er noe av det beste jeg vet om. Det egner seg godt som pålegg, som tilsetning i en rett, eller som lørdagsgodt. Jeg brukte en del peanøttsmør tidligere, men etter jeg fikk smakt cashewnøttsmør, så har jeg aldri rørt peanøttsmør. Smaken er overlegen. Personlig synes jeg det blir ekstra godt om man tilsetter litt kokosolje. Jeg bruker kokosolje i mye, både pga at det er sunt, og fordi jeg liker smaken. Kokosolje egner seg også meget godt til steking, i tilfelle dere ikke visste det.

Grunnen til at jeg lager cashewnøttsmør selv er fordi det er billigere, og man slipper å få i seg eventuell dårlig olje som kan være tilsatt cashewnøttsmør som man kjøper i butikk. Jeg vet det ofte er tilsatt i peanøttsmør. Er ikke sikker på hva vanlig praksis er når det kommer til cashwenøttsmør. Når jeg i tillegg tilsetter kokosolje, så synes jeg også mitt eget hjemmelagde cashewnøttsmør er langt bedre på smak. Du kan også tilsette andre smaker. Kun fantasien setter grenser.

Cashewnøttsmør inneholder bl.a magnesium, sink, jern og E-vitamin.

Cashewnøttsmør er meget enkelt å lage. Det eneste du trenger er cashewnøtter og en blender. Du kan også bruke en annen kjøkkenmaskin. Det viktigste er at du får kuttet opp nøttene slik at de får frigjort oljen sin. Jeg bruker bl.a cashewnøttsmør i havrekjeksene jeg pleier å lage.

Under finner du oppskrift cashewnøttsmør.


Cashewnøttsmør
 
Print
Forberedelse
10 Minutter
Koke-/steketid
Total tid
10 Minutter
 
Av: Vegard
Type oppskrift: Pålegg
Ingredienser
  • Cashewnøtter - 250 gram
  • Valgfri olje. Jeg bruker 40 gram kokosolje til 250 gram nøtter. Vil du ha mindre flytende, så bruk mindre olje.
Instruksjoner
  1. Putt nøttene i en blender og kjør blenderen til nøttene begynner å bli smøraktig. Når jeg lager det i min blender, tar det ca 3-4 minutter.
  2. Tilsett olje etter ønske og bland dette godt inn.
Næringsinnhold
Serveringsstørrelse: 290 g Kalorier: 623 kcal (pr 100 g) Fett: 54 % Karbohydrater: 15 % Protein: 15 %
3.2.2310

Se også:

sunne havrekjeksHavrekjeks sunne browniesSunne brownies på under 5 minutter Hjemmelaget peanøttsmørHjemmelaget peanøttsmør

Filed Under: Pålegg, Småretter

Comments

  1. Norun says

    15. september 2013 at 21:38

    Anbefaler dere noen spesiell blender?

    • Vegard says

      15. september 2013 at 23:40

      Jeg kjøpte den som blir regnet som verdens beste blender. Koster litt, men føler det var verd prisen. Vitamix heter den. Bruker den flere ganger hver dag. Ellers vet jeg ikke hva som finnes og hva som er bra. Men ville brukt noen tusen hvis du skal bruke den en del 🙂

    • Ørjan says

      16. september 2013 at 09:52

      Nøtter er harde greier, så en «billig-blender» med svak motor kan nok fort gå varm hvis en kjører på ei stund. Så uansett blender kan det være lurt å kjenne etter om den blir varm. Jeg har brukt en stavmikser med litt ekstrautstyr for å lage peanøttsmør, og den blir altfor varm, ergo er den dårlig egnet til slikt bruk.

      Men det er som Vegard sier: en skikkelig blender er nok mest sannsynlig verdt prisen, selv om det ikke trenger å være den dyreste. Den kan jo brukes til så fantastisk mye. Vi har en Braun multi-sak. En av tingene der er en blender, men den har også mye annet som er kjekt, og til en pris som ikke koster så mange skjorter (med mindre det er 2 for 3 – eller motsatt – på Dressmann).

      • Norun says

        16. september 2013 at 15:07

        En sånn god blender, kan den brukes istedenfor food prosessor til alt? For eksempel til å lage falafel, humus, scones osv? Slik at man slipper å kjøpe det i tillegg tenker jeg. Har jo allerede kjøkkenmaskin og stavmikser, og forsåvidt en blender, men ikke en spesielt god en..

        • Vegard says

          16. september 2013 at 17:11

          Nja, sKal jeg lage pizza, må jeg bruker en eltemaskin. Men Vitamixen tar egentlig det meste ellers. Søk på youtube, så får du sett forskjellige demoer.

          • Norun says

            16. september 2013 at 18:51

            Ja, men kjøkkenmaskina mi bruker jeg til brødbaksten, så hvis det er eneste bruksområdet der denne blenderen ikke funker så må jeg tenke litt på om jeg kanskje skal investere i en slik en etter hvert.. Takk for tips 🙂

          • Vegard says

            17. september 2013 at 08:36

            Jeg bruker min blender i ca 95% av tilfellene hvor jeg skal mikse noe. Men søk litt på google/youtube og se om den funker for deg. Jeg tror dette er eneste importør i Norge: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=43644242&searchQuery=vitamix.
            Mulig du finner den brukt på ebay eller finn. Prisen er litt stiv, men for min del er dette et av de beste kjøpene jeg har gjort i forhold til hvor mye jeg bruker den 🙂

  2. Oddgeir says

    18. september 2013 at 14:58

    Hvilke nøtter bruker du? Saltede? Ristede? Merke? Kjøpt hvor? :o)

    • Vegard says

      18. september 2013 at 15:02

      Jeg pleier å kjøpe bokser fra Eldorado. Selges på alle matbutikker. De er vel uten salt. Blander av og til med saltede, også fra Eldorado tror jeg. Hvis du finner billigere i større poser, så rop ut:-)

Trackbacks

  1. Asiatisk salat med kål og cashew - Matbok.no sier:
    15. november 2013, kl. 08:50

    […] det gjelder cashewnøttsmøret, så har jeg selvfølgelig laget dette selv. Oppskriften finner du her. Sesamoljen får du kjøpt i de fleste matbutikker. Det samme gjelder en sterk chilisaus eller […]

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in