• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Linsesalsa

14. oktober 2013

Linsesalsa er et godt alternativ til tacomenyen.

Linsesalsa

Linsesalsa klar til servering

Taco i ulike varianter er blitt ei hellig ku for mange i Norge. Du tuller ikke med fredagstacoen, liksom. Og apropos hellig ku. Kua er jo gift med oksen, og oksen utgjør – for mange – en viktig del i mangt et tacomåltid. Kjøttdeig + tacokrydder = noe som mange ikke klarer seg uten. Joda, det er godt – særlig hvis tacokrydderet er hjemmelaget. Men det er fullt mulig å lage taco uten kjøtt, eller eventuelt med redusert inntak av kjøtt. Det er vel sistnevnte som er mest aktuelt for de fleste. En kan regne med at en reduksjon av kjøttinntaket er gunstig for de aller fleste, og hva er vel da bedre enn å prøve en linsesalsa?

Linsesalsa kan fint spises helt for seg selv, eller som tilbehør til en tilfeldig rett med kjøtt, fisk, eller en ren vegetar-rett. Den holder seg fint i kjøleskapet i noen dager, så du kan fint bruke det på brødskiva. Men først og fremst så er linsesalsa et glimrende tilskudd til en tacomeny. Med kjøtt, uten kjøtt. Det bestemmer du. Uansett så er linsesalsa noe som hever måltidet minst ett hakk.

Hovedingrediensen er, kanskje ikke så overraskende, røde linser. Jeg bruker den som ligger i lake i en liten papp-kartong. Disse linsene putrer i en kasserolle i 20-25 min sammen med grønnsaksbuljong og litt annet krydder. I mens det står og putrer, så kutter jeg opp løk, tomat og hvitløk. Og det var det. En kan selvfølgelig ha masse annet opp i en linsesalsa, men dette er en enkel og grei sak som smaker godt. Eksperimenter gjerne med andre grønnsaker også.

Se under for oppskrift på linsesalsa.


5.0 from 1 reviews
Linsesalsa
 
Print
Forberedelse
10 Minutter
Koke-/steketid
25 Minutter
Total tid
35 Minutter
 
Av: Ørjan
Ingredienser
  • 1 pk røde linser
  • 2 dl grønnsakskraft/-buljong
  • 1 ss koriander
  • ½ ts chilikrydder
  • 2 ss persille
  • Litt salt og pepper
  • ½ rødløk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2 tomater
Instruksjoner
  1. Skyll av linsene i et dørslag
  2. Ha de opp i en kasserolle sammen med 2 dl grønnsakskraft/-buljong
  3. Hiv opp i koriander, chilikrydder og persille
  4. Skru på svak til middels varme og la det hele småputre uten lokk i 20-25 minutt
  5. Smak til med litt salt og pepper mens linseblandingen står og småputrer. Noen grønnsakskrafter/-buljonger er ferdig saltet og pepret. Da må du være forsiktig her. For mye salt og pepper er ikke godt.
  6. Skjær opp rødløk og tomat i små terninger
  7. Kutt opp hvitløken så smått du greier/gidder
  8. Når blandingen har stått i 20-25 minutt, så heller du av vannet gjennom et dørslag, og blander linseblandingen sammen med grønnsakene.
Næringsinnhold
Serveringsstørrelse: Ca 500 g Kalorier: 67 kcal pr 100 g. Fett: 0,9 % Mettet fett: 0,1 % Karbohydrater: 9,9 % Sukker: 2,5 % Fiber: 4 % Protein: 3,8 %
3.2.2124

Se også:

Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder Panert auberginePanert aubergine Gratinert aubergine med nacho chipsGratinert aubergine med nacho chips

Filed Under: Frokost og lunsj, Middag, Småretter, Tex-Mex, Vegetar

Comments

  1. "Husmora" says

    19. oktober 2013 at 00:02

    Dette var eit veldig godt alternativ til kjøttdeiga. NAM !

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in